Dragi prieteni apropiati si dragi prieteni… neasteptati si foarte combatanti

Posted on 20 iulie, 2012

0Dragi prieteni apropiati si dragi prieteni… neasteptati si foarte combatanti,

Incurajarile si suportul vostru sunt sprijinul de care avem nevoie si care ne ajuta sa ne clarificam gandurile si sufletele. Va multumim pentru scrisorile, e-mail-urile, vorbele adevarate si lacrimile impartasite cu familia noastra. Sunteti mult mai multi decat credeam ca s-ar gandi cineva vreodata la noi si ne faceti un mare bine intarindu-ne puterea de rezistenta in fata uneia dintre cele mai inutile, mincinoase, politice si prostesti condamnari date de subreda „justitie-injustitie” romaneasca dupa 1989.

Tocmai terminam perioada obligatorie de carantina de trei saptamani in penitenciar, dupa o saptamana petrecuta in arestul din Rahova. Nu va puteti imagina, nici noi nu puteam, conditiile mizere din prima saptamana din arest, conditii subumane – patru oameni intr-o camera de sapte metri patrati (da, sapte metri) cu wc-ul in acelasi spatiu (!) separat de un perete fara usa, cu o fereastra foarte mica undeva departe, sus, la 40 grade celsius, sauna 24 de ore. Tencuiala putrezita si scorojita bolnav, cazand ca un praf cand se deschide usa – fostele celule ale securitatii din anii ’50. Spatiul de plimbare zilnica, unde ieseam cel mult 40 de minute (cand nu 20 de minute) – mult sub orice norma legala, intr-un gunoi de nedescris, avea 18 meri patrati. Sus, la parter, noi eram incarcerati la subsol, erau cateva celule mai curate, probabil pentru vizitatori sau inspectii, mizeria profunda in care traiesc majoritatea condamnatilor sugerand Evul Mediu.

In acest context penitenciarele: Marina la Penitenciarul de Femei Targsor – Jud. Prahova, Bogdan la Penitenciarul Rahova pe soseaua Alexandriei, foarte uzate si sub normele unei vieti decente (chiar intr-o inchisoare) ar fi trebuit sa fie o… imbunatatire a calitatii vietii 🙂

Este mai bine la penitenciar decat in arestul central din Rahova DAR: amandoua penitenciarele sunt atinse de microbul neiertator al saraciei. Detinutii „profesionisti” spun ca e mai bine decat acum cativa ani, dar totul e mult mai in urma decat nivelul la care sunt in urma autostrazile din Romania. E chiar mai slab decat rezultatele la bacalaureat. Bucatelele „fatuite” din fiecare penitenciar sunt mici si deservite sub nivelul normal. Spitalul de la Penitenciarul Rahova are dotari civilizate dar servicii medicale, ca si la Targsor, la nivel minimal. Totul compensat de zbaterea unor ofiteri si a unor gardieni care inoata impotriva saraciei.

Ne adaptam foarte greu…ne adaptam.Marina si Bogdan nu se simt pedepsiti, Marina si Bogdan sunt nedreptatiti profund. COMPLET NEVINOVATI incercam sa gasim o justificare faptului ca am fost incarcerati degeaba. Suntem victimele colaterale cu care se incearca demonstratia ca e pedepsit Adrian Nastase, pus pe tava la Bruxelles, doar-doar se vor ascunde gaurile negre din justitia romaneasca cu un cap de prim ministru.

Ni s-au calcat vietile in picioare cu ura si cinism si am fost trecuti la categoria „si altii”. Marina Popovici si Bogdan Popovici refuza categoric sa fie trecuti la capitolul „si altii” de un grup de falsi justitiari care incearca sa-si mascheze faradelegile aruncand minciuni si praf in ochi la Inalta Poarta de la Bruxelles si de aceea sprijinul vostru, prietenii nostri surprinzatori, ne face atat de bine.

Altfel, in prima luna am inceput sa aflam serios despre talharie, tentative de viol si viol in grup, santaj, consum de droguri clasice si etnobotanice incepand cu doza de 50 de lei (chiar si 20 lei) trafic de droguri de la cateva kilograme de cocaina la sute de kilograme de marijuana si tone de hasis, clonari de carduri, devalizari de conturi bancare, proxenetism, tentative de omor si omoruri calificate, sifilis, puroi, tuberculoza… etc.

Culmea, ca in aceasta lume suprarealista, ramasa in urma vietii, o parte din gardieni si ofiterii lor muncesc mult mai mult decat am banuit vreodata si sunt singura pavaza impotriva descurajarii si abandonului tuturor. Ei ii imbarbateaza pe toti, carpesc rezolvari in saracia si ramanerea in urma evidente, incearca sa-i fereasca pe unii de caderile celorlalti. E cea mai mare si singura surpriza pozitiva din acest cosmar, compensand omeneste langa detinuti paragina sistemului, compensand superficialitatea si cinismul unora din varful piramidei care distribuie arestari si condamnari cu ferocitate ca sa-si mascheze complexele si neputintele organizatorice.

La o saptamana dupa ce am fost adusi la penitenciare un barbat s-a spanzurat in penitenciarul Rahova. Presa, grabita si senzationalista nu a relatat nimic, dar arata cu voluptete o camera de protocol (fara nici o legatura cu restul) in care ar trai detinutii, probabil ca patriotic sa convingem Bruxelles-ul despre imbunatatirile din justitie.

Dragii nostri, in felul in care au fost gandite si organizate inchisorile pana acum slabe sanse sa reeduce pe cineva. In ciuda saraciei care „poleieste” totul se irosesc si putinele resurse existente dandu-le doar prilejul detinutilor „cu experienta” sa se pregateasca mai bine pentru loviturile viitoare. Toate procesele de educare si reabilitare sunt la inceputul-inceputului, iar culmea este ca multi regreta inchisorile prin care au mai trecut in Austria, Spania, Italia, unde spun ca au mai invatat ceva meserii. Marea majoritate sunt nealfabetizati sau cu cateva clase, valorile pe care le predica unul altuia sunt: cand iesim plecam in Occident sa castigam bani ca lumea.

Noi incercam, asa cum ne-am comunicat in scris unul altuia, sa facem si in interiorul inchisorii ce am facut in afara ei: sa imbunatatim locul in care existam si sa justificam de ce traim si de ce suntem oameni, sa Nu ne simtim incarcerati si sa consideram totul ca o experienta de viata, sa gasim un bine in fiecare zi. Incercam sa ne inscriem in programele de munca existente, sa stimulam poate unele noi si sa nu speriem pe nimeni cu supracalificarea noastra inutila.

Suntem mandri cand vin fetele sa ne viziteze: le vedem puternice si echilibrate, chiar daca uneori putin dezorientate de valorile romanesti cu care trebuie sa se confrunte. Avem certitudinea ca ele si restul familiei inteleg stupizenia acestei condamnari politice care aduce aminte de comunismul anilor 1950 si vom trece cu bine si intariti prin „Trofeul” pe care ni l-a acordat societatea romaneasca pentru mandria cu care am promovat-o atatia ani in intreaga lume.

Nu uitam nici o singura zi „uneltele” cu care un grup foarte mic de politicieni romani ne-au trimis la inchisoare. „Uneltele” sunt: procurorii Mihaela Iorga si Ionut Volintiru inventatorii unei mii de martori inutili care sa ascunda lipsa oricaror probe de acuzare si sa zapaceasca adevarul intr-o acuzare absurda si ilogica, judecatorii Ioana Bogdan, Cristina Rotaru, Ionut Matei – ultimul un presedinte de complet umilitor, exaltat de ideea condamnarii unui prim ministru, idee pentru care era dispus sa calce peste cadavrele oricaror VICTIME COLATERALE si deasupra tuturor presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Lidia Stanciu si cele patru colege ale ei care „cu politica” incercau sa repare fata justitiei romanesti fata de Bruxelles, sufocand procesul si inlaturand probele de aparare ca sa se inscrie in etapele de timp ale mecanismelor de verificare ale justitiei la Uniunea Europeana.

Care Uniune Europeana a „inregistrat procesele” dar nu s-a lasat pacalita cerand in afara de victimele colaterale ale sistemului dezarticulat de justitie din Romania si pe ADEVARATII VINOVATI.

Capii acestui dosar politic, cei patru conducatori-politicieni, care au initiat, sustinut, folosit gogoasa procesului politic cu 970 de martori ai acuzarii (culmea, aberatie nesanctionata de nimeni) si nici un martor al apararii, cu prejudiciu zero, cu probe clare de aparare inlaturate pur si simplu pentru ca incurcau, cu stergerea tuturor evidentelor care ne achitau limpede intr-o judecata dreapta in care nu ajungeam nici macar inculpati, cu atat mai putin condamnati, ei bine acesti patru politicieni ipocriti si plini de ura, care ar trebui sa stea ei in locul nostru azi va propunem sa-i numiti singuri pentru ca noi credem ca in foarte scurt timp viata ii va scoate ca pe un putregai la suprafata si ii va pedepsi. Ii vom arata cu argumente clare in scurt timp, credem ca viata ne va da aceasta recompensa.Vom merge mai departe cu toata povara noastra si promitem sa nu ne pierdem dreapta judecata si masura si sa… iesim de aici intregi la minte.

Va sarutam din suflet DRAGILOR si va multumim ca ne sunteti aproape: vom incerca in functie de programul de „munca si invatatura” sa va scriem si fiecaruia.Marina Popovici si Bogdan PopoviciP.S. si pentru ca suntem in plin „post-comunism” si in „pre-capitalism” va rugam „Citeste si da-o mai departe” 🙂 de dragul unei comunicari corecte si transparente asa cum cere Uniunea Europeana”

Reclame
Posted in: Uncategorized