Nasii cei mari ai prejudiciului zero din dosarul politic Trofeul Calitatii (partea II)

Posted on 8 noiembrie, 2012

0Pai Livia Stanciu, cea modelata in comunism, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie stia ca in dosarul politic Trofeul Calitatii prejudiciul era zero, nu erau probe, li se refuzase aparare tuturor inculpatilor, acuzarea adusese 974 de martori – peste procesul de la Nurenberg dupa al doilea razboi mondial cu 240 martori – care nu produsesera nici probe, nici fapte. Ea stia ca la judecata de fond se daduse o condamnare pe dos decat realitatea, condamnare foarte grabita si fortata, dupa sedinte de judecata interminabile din doua in doua zile, timp de luni si ani, condamnare care trebuia sa ascunda gaurile negre din justitia romaneasca in fata celor de la Bruxelles.  Capetele victimelor colaterale Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile, Diana Gasparovici, Irina Jianu, dar in primul rand capul fostului prim-ministru Adrian Nastase, puse pe tava ruginita a mecanismului de verificare a justitiei trebuia sa faca uitate ramanerile uriase in urma in Evul Mediu Comunist ale intregii justitii din Romania.

Pai Livia Stanciu, cea modelata in communism, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie stia ca in dosarul politic Trofeul Calitatii motivarea de condamnare de la fond era o aberatie exaltata plina de declaratii politice si recunoscand, incredibil, nevinovatia asa zisilor inculpati. Ea stia ca Ionut Matei, colegul ei de birou, pe care-l trimisese sa condamne, era supranumit de toti colegii lui prezenti si trecuti “judecatorul negru” datorita dezechilibrului pasionat cu care strivea oamenii condamnandu-i interminabil. Condamnarea victimelor colaterale cu 7 ani la fond fusese o idee excelenta pentru ca se dadea impresia ca trebuie sa fi furat ei ceva daca i-au condamnat asa de tare, chiar daca nu e nici o proba. Si atunci mergea sa-l condamni putin si pe fostul prim-ministru. O parte din opinia publica inghitise usor si bine ideea de grup de banditi foarte periculosi si cu multe studii care au conspirat peste un an ca sa-i faca fostului prim-ministru pixuri si caciulite. Iar condamnarea si a sotiei lui Bogdan Popovici, a Marinei Popovici, pe care nu o cunostea nici unul dintre celelalte victime colaterale si care nu avea nici o legatura cu Trofeul Calitatii fusese o lovitura de maestru a lui Ionut Matei. Nimic nu place mai mult opiniei publice decat suferinta unei intregi familii. Cand strivesti o familie poti sa-i faci orice unui prim-ministru. Livia Stanciu stia ca doar accidentele cu multi morti si sange mult prind mai bine la opinia publica decat trimiterea in inchisoare a unei intregi familii. Pacat ca nu s-a gasit o solutie sa le trimita in inchisoare si copii. Ar fi fost minunat.

Si mai stia ca Ioana Bogdan, foarte tanara alta judecatoare din completul de fond, era trimisa pe usa din dos, fara acte in regula, direct din functia de procuror-consilier al lui Daniel Morar, seful DNA, ca judecatoare in completele unde i se plimbau dosarele lui Adrian Nastase. Ei, cum sa recunosti ca nu are acte in regula, doar nu o sa anulezi toate condamnarile pe care le-a netezit. Si face o echipa asa de buna cu Ionut!

Pai Livia Stanciu, cea modelata in communism, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie stia ca dosarul politic Trofeul Calitatii era cel mai avantajos pentru Presedinte in efortul de a distrage atentia de la criza, taieri de salarii si pensii, caderea dramatica in sondaje a partidului favorit, explozia de coruptie in toata economia vlaguita, caderea guvernelor preferate. Ori Presedintele o pusese sefa peste toti inaltii judecatori ca sa-l apere. Exista riscul sa vina la putere exact adversarii politici ai Presedintelui. Asemenea drama nu trebuia sa se intample. Cea mai feroce si mai indreptatita aparare era condamnarea cu orice pret in Trofeul Calitatii. Nevinovatia victimelor colaterale si a fostului prim-ministru nu mai conteaza. Oricum orice plangere de nedreptate va veni tot la judecatoria ei. Ea si doar ea este judecatoarea cea mai inalta. Ea este sefa celor mai inalti judecatori. Si Presedintele a spus asta la o cafea.

Pai Livia Stanciu, cea modelata in communism, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie stia ca in dosarul politic Trofeul Calitatii, dupa condamnarea aberanta de la fond, adevarul explodeaza si nu poate fi acoperit prea mult timp. Trebuie sa se grabeasca sa apere cuceririle commune. Ale ei si ale Monicai Macovei. Si ale lui Daniel Morar, cel dovedit ca a trimis in judecata oameni nevinovati. Dar mai ales ale Presedintelui, care spusede ca ea este sefa cea mai inalta. Spusese asta chiar la o cafea. Si atunci a tras recursul cu o luna mai devreme decat iesisera sortii. A prins si raportul de vara la Bruxelles. A inghesuit recursul cu cinci sedinte de judecata intr-o luna, sedinte fara sfarsit, fara suflare, pana la unsprezece noaptea. S-a prefacut plina de celeritate, severitate, plina de maiestate a mimat cu seriozitate ce a invatat cel mai bine de la comunisti. Executia. S-a aratat ca un judecator inalt dar milos. Le-a redus victimelor colaterale cate un an din pedeapsa. Victimele astea colaterale Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile, Diana Gasparovici, Irina Jianu, nu conteaza. Le sterge numele si-i trece la categoria “si altii”. Opiniei publice nu-i place sa stie numele pedepsitilor. Cati nu mor in razboi apparent degeaba, dar de fapt pentru o cauza nobila. Adrian Nastase era infrant definitiv si bagat la inchisoare. Pentru totdeauna. Presedintele era multumit. A spus asta. La o cafea. Si chiar daca legea prevede sa dea motivarea ei de condamnare in treizeci de zile, ea nu o sa dea motivarea luni, poate ani, pana cand lumea va uita de ce a condamnat si cate victime colaterale au murit. Si chiar daca cineva se va plange ca nu respecta legea cu motivarea, asta nu conteaza pentru ca timpul va trece si vor uita.

Pai Livia Stanciu stie ca in dosarul politic Trofeul Calitatii si-a facut datoria.

Cancerul continua, nevinovatii sunt la inchisoare. Nu vor rezista frigului, umezelii mucede, urii.

Hitler cel mic se plimba vesel prin oras.

Citeste si da-o mai departe.

Vezi si:  http://www.trofeul-calitatii.ro

Reclame
Posted in: Uncategorized