Ziua Nevinovatilor

Posted on 31 ianuarie, 2013

2Pe 23 Ianuarie 2013 s-a nascut Maria. Un copil frumos, sanatos si vioi, inalt de patruzeci si noua de centimetri si greu de doua kilograme si noua sute de grame pline de bucuria vietii. S-a nascut intr-un an despre care, multi spun ca e un an cu noroc. Altii spun ca e Anul unui Nou Inceput.

S-a nascut in timpurile in care Traian Basescu, trecatorul presedinte al unui numar tot mai mic de romani, radea obosit cu judecatoarea Livia Stanciu, cea pe care o pusese in fruntea tare stramba a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Radeau sleiti la sedinta Consiliului Suprem al Magistraturii, la alegeri. Cu ulitimile puteri controlau impreuna unul langa altul, ce se intampla acolo. Liviei Stanciu ii zvacnea fata in spasme necontrolate pe care neiertatoarele camere ale televiziunilor le aratau oamenilor. Ochiul defect al presedintelui era mai inchis decat de obicei. Fara sa vrea isi aduceau aminte de condamnatii nevinovati pe care ii trimisesera in inchisori. Razand tot mai palid cei doi se luptau pentru ramasitele puterii lor. Sperau sa scape de Justitie.

Maria s-a nascut in timpurile in care judecatorul Ionut Matei dupa ce l-a condamnat nevinovat pe fostul premier Adrian Nastase si pe victimele colaterale a fost promovat de Livia Stanciu la dreapta ei, sa pazeasca impreuna ultimile zile ale presedintelui din ce in ce mai uzat, sa condamne impreuna orice adversar al presedintelui tot mai incoltit de Justitie.

Erau timpurile in care Monica Macovei umbla cu minciuna din poarta in poarta. Incerca sa-si apere avantajele personale si ipocrit freamata pentru o Justitie care sa nu o atinga pe ea si sa nu o ingroape alaturi de presedintele fost jucator.

Procurorului interimar si general Daniel Morar, timpurile ii scapau printre degete. Chipurile nevinovatilor pe care ii trimisese spre inchisoare il inconjurau tot mai apasat. Din ce in ce mai iritat nu gasea moneda de schimb care sa il scuteasca de pedeapsa pentru ce facuse nedrept. Cum sa dea dosarele Presedintelui apropiatilor lui noii puteri ca sa-i asigure lui o iesire din cercul nedreptatii pe care o inventase dar care incepuse sa-l stranga pe el. O mie de martori stransese cu arcanul la „Trofeul Calitatii” si nu produsese nici o proba. Justitia il irita tot mai tare.

Supraaglomerarea salbatica in inchisori zdrobea si nevinovati tot mai multi. Judecatorii sufocati de turnuri imense de dosare in care nu apucau sa se uite imprastiau pedepse pe banda rulanta. Pedepse fara nici o legatura cu dreptatea. Pedepse fara nici o legatura cu Europa. Pedepse fara nici o legatura cu pedepsitii.

La televizor, pe hartie, in teorie, la Bruxelles, dar feroce fara nici o legatura cu realitatea fizica, Presedintele fost jucator tipa intr-una, tot mai obosit, ca apara Justitia atata vreme cat nu-l atinge pe el. Si-l lasa sa se imbogateasca. Sa se imbogateasca oricat de mult pana in ultima clipa. Taind salarii si pensii. Supraaglomerand inchisori.

Dupa douazeci de ani comunismul mascat, minciuna si resturile „Securitatii” lacome si retrograde ale lui Nicolae Ceausescu ranjesc sleite pentru ultima oara in miezul palatului puterii. Ultimii gardieni ai palatului presedintelui fost jucator, cei cativa judecatori din fruntea tare stramba a Inaltei Curti de Casatie si Justitie condamna cu salbaticie mai repede, din ce in ce mai repede, de abia rasufland de repede, pe oricine pot atinge.

Maria plange si zambeste nevinovat in tot timpul zilei de azi. Copilul nu stie inca daca lumea in care a venit este buna sau rea. Nu si-a vazut tatal. Inca. El este inchis ca sa justifice condamnarea politica in dosarul fabricat fara probe „Trofeul Calitatii” impotriva fostului prim ministru Adrian Nastase. Numele tatalui Mariei este Cristian Mihail Vasile. Este una dintre victimele colaterale, alaturi de Marina Popovici, Bogdan Popovici, Irina Jianu, arestate fara probe in dosarul „Trofeul Calitatii”.

Condamnandu-l fara probe pe Adrian Nastase, adversarul lui politic cel mai de temut si strivind victimele colaterale, trepte spre esafodul lui Adrian Nastase, presedintele fost jucator Traian Basescu a sperat sa poata ascunde gaurile negre ale nefericitei sale ocarmuiri.

Poporul saracit si trist cu salariile si pensiile taiate.

Tara rupta de scandaluri si ura, compatimita in toata lumea pentru saracia fara vlaga.

Cei mai mari corupti in libertate imbogatindu-se intr-una.

Justitia ramasa in urma. Fara bani, fara mijloace. Alaturi de spitalele sarace si de autostrazile fantoma. Dezvoltate doar pe hartie.

Justitia sporita stramb, la repezeala si mincinos doar la varf. Ca sa ascunda milioanele de dosare nerezolvate si dreptatea si legea, ignorate. Legile invechite din alta lume.

Inchisorile supraaglomerate cu nevinovati si saraci analfabeti condamnati inutil si neeuropean.

Presedintele fost jucator dupa ce a ruginit-o aproape si-a scufundat corabia. Detinutii din inchisorile patriei murmura tot mai apasat: „Băse, Băse nu uita: Aici e casa ta!”

Maria s-a nascut fara sa aiba habar de toate acestea. S-a nascut cu o zi inainte de Ziua Unirii. S-a nascut pe 23 Ianuarie 2013. Ziua nevinovatilor. Si anul unui Nou Inceput.

Reclame
Posted in: Uncategorized