Lumea cea noua!

Posted on 23 februarie, 2013

0


Am vazut-o pe Marina o singura data in opt luni. Asa zisul drept la o vizita penala lunara – prin geamul separator – nu ne-a fost acordat niciodata. Mai feroce: Marina internata la un moment dat la Spitalul Penitenciar Rahova. In cladirea alaturi de Penitenciarul Rahova in care sunt eu. Cerere scrisa aprobata mie sa avem intr-o sambata dimineata vizita penala, la ora zece. La geamul separator. Sot si sotie condamnati definitiv. Conteaza ca suntem condamnati politic?

 

In dimineata de sambata la ora sase Marina este luata val-vartej din spital, i se anuleaza procedurile medicale programate, i se anuleaza vizita penala. Fara explicatii, fara posibilitatea unui telefon familiei. E trimisa intr-un camion la Penitenciarul de femei Targsor, la saizeci de kilometri distanta. Sta in masina si ajunge la Penitenciarul de femei Targsor dupa cincisprezece ore. Da! Cincisprezece ore de stat intr-o cusca de metal. Pentru un drum care se face normal intr-o ora, o ora si jumatate. Exact ca in filmele din tara lui Hitler si Stalin, nici macar Ceausescu, exact ca in filmele documentare cu lagare de concentrare. In tara cu Traian Basescu civilizatorul!

 

O femeie care ia nitroglicerina de cinci ani zilnic, datorita unei afectiuni grave de inima, aproape „furata” dintr-un spital ca sa nu-si vada sotul! Poate le explodeaza familia. In numele Drepturilor Omului! Doar astia doi sunt cei hartuiti sapte ani continuu cu Trofeul Calitatii! Ce daca nu e nici o proba – nici directa nici indirecta impotriva lor? Trebuiau sa zica ceva despre Adrian Nastase si erau lasati in pace! Acum sa crape!

 

De ce foarte foarte bogatule si autodeclarat la ora de maxima audienta comunist-mincinosule Traian Basescu? De ce prefacuti, tristi si devitalizati justitiari din interes Monica Macovei si Daniel Morar? De ce unelte politice oarbe si periculoase judecatori de fatada Livia Stanciu, Ionut Matei, Ioana Bogdan? Pentru ca vreti sa ne faceti pierduti! Pentru ca trebuie musamalizata inscenarea politica din „Trofeul Calitatii”! Oricat sange curge trebuie cumva acoperita intemnitarea halucinanta a lui Adrian Nastase si a victimelor colaterale! Traian Basescu a incercat sa justifice impleticit la emisiunea lui Robert Turcescu „gainaria”! „Gainaria” e modul de gandire al epuizatorului ofiter comunist ajuns nefericit la conducerea Romaniei ca un grec din Fanar. Gata sa ia de pe poporul roman oricate piei si sa calce in picioare orice principii si valori!

 

Citim cu indarjire! Mult, foarte mult! Cat putem de mult! Muncim cu disperare: lucrari stiintifice, reviste, cursuri educative. Ca sa-i dam acestui cosmar un sens! Sa scapam cum putem din mecanismul zdrobitor al „Procesului” lui Kafka in secolul 21 european.

 

Mi-e foarte dor de Marina. Si-n fiecare dimineata la pranz si seara, in toate noptile, la fiecare rasarit de soare ma bucur ca Marina exista pe aceasta lume si poate rezista cu atata demnitate acestei nedreptati criminale. Marina e lumea noua pe care eu o descopar in fiecare zi.

 

Marina si Bogdan: opt luni de temnita romaneasca. Adevarul urca greu spre suprafata Pamantului fugind de noaptea mintii se face lumina in fiecare dimineata!

Reclame
Posted in: Uncategorized