Adevărul e o minciună

Posted on 12 martie, 2013

1


bohlen shipwreck

 

Un grup de peste cincisprezece deținuți în poarta Penitenciarului Spital Jilava. Îi simți gata să pleznească în timp ce strigă agitați. Se încarcă unul pe altul:

„De ce să mai muncesc? De ce să iau credite? Păi dacă lui Năstase nu-i recunosc ăștia munca o să mi-o recunoască mie? Cine-s ăștia, mă? Niște distruși care-și bat joc de zilele mele câștig la eliberare! Îi bag în măsa cu programele lor de muncă cu tot că e o mare minciună. Procurorii ăștia sunt cei mai perverși, te fură ape față! Și nu răspund în fața nimănui! Ar merita să stea ei aici, nu io! Să doarmă ei câte doi în pat cu Băsescu și cu Udrea lui cu tot că iau salarii cât casa și noi înghițim mucegai cu păduchi, înghesuiți ca animalele”.

Tensiunea crește. Realizez ascultându-i că refuzul de a-l elibera pe Năstase ne afectează direct pe mine și pe Marina. Întrebările se aglomerează:

„De ce procurorii DNA îi contestă atât de feroce zilele câștig lui Adrian Năstase? De ce îi calcă în picioare atât de evident dreptul de eliberare cu motivări atât de prostești? De ce își bat joc de comportamentul lui exemplar în închisoare? De ce sunt atât de disperați să nu iasă din închisoare? Probabil că în cazul nostru abuzul va fi și mai brutal! După ce ne-au băgat în închisoare complet nevinovați o să ne facă și mai rău? Vor să ne distrugă familia și urmele? De ce să mai muncim respectând regulile închisorii? De ce să mai facem lucrări științifice? De ce să mai participăm la concursuri? De ce să mai predăm cursuri educative celorlalți deținuți? După ce ne-au folosit pe post de trepte de eșafod pentru Adrian Năstase vor să ne ascundă definitiv? În statisticile închisorilor familiile de intelectuali cedează primele! Ei știu! Câtă vreme va funcționa „găinăria” lui Băsescu, promovată prin justiția lui de partid?”

Frica de adevăr devine distrugătoare de vieți omenești. Tot mai multe! Deținuții de la Jilava povestesc că procurorii contestă acum drepturile de eliberare condiționată tuturor ca să justifice amânarea la eliberare a lui Adrian Năstase. Sute de oameni neeliberați ca să-l „ascundă” pe Năstase între ei.

Întrebările simple dar strivitoare sunt greu de îndurat în închisoare, ai tot timpul să te macine:

„Comisia de eliberare a Penitenciarului Jilava compusă din șase-șapte oameni l-a urmărit pe Năstase douăzeci și patru de ore pe zi cu lupa. A spus că se comportă exemplar. Cine poate contrazice acești oameni? Directorul penitenciarului, educatorul, psihologul, judecătorul din penitenciar și ceilalți l-au controlat pe Adrian Năstase clipă de clipă și spun că merită sa fie liber. Judecătorii neutri din afara Penitenciarului au confirmat că merită să fie liber. Băsescu zice justiției lui de partid – „țineți-l pe Năstase în închisoare că așa îmi trebuie mie!”. Iar procurorii DNA negând cu ferocitate orice adevăr și dreptate îl ascultă!”

Nu trebuie să ne amăgim, să ne mințim pe noi înșine. Pe Adrian Năstase l-a condamnat și băgat în închisoare nevinovat Traian Băsescu personal.

Traian Băsescu a construit și folosit justiția de partid ca să își atingă scopurile: lăcomia dezechilibrată de bani, setea sălbatică de putere, posibilitatea de a-și manifesta răutatea, cruzimea deja legendare. Cu o ușurința iesită din comun de a minți pe absolut oricine, așa cum întâlnim șefi de bande în închisori.

Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile și nu doar ei, nevinovați și victime colaterale – folosiți la grămadă în dosarul politic Trofeul Calității – sunt în închisoare ca urmare a deciziei directe a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu ne-a vrut pe noi în mod special, dar ne-a folosit la grămadă ca să-l strivească pe adversarul lui politic cel mai important: Adrian Năstase. Nu conta că distruge o familie, ca oameni fără nici o legătură cu subiectul dosarului politic sunt lipiți nevinovați și FĂRĂ PROBE într-o mascaradă. Împreună cu Justiția lui de partid, Traian Băsescu a meșterit ani de zile pâna când l-a pus în lanțuri pe Nastase calcând pe cadavre.

Traian Băsescu l-a negociat personal și internațional pe Adrian Năstase. L-a oferit ca monedă de schimb a luptei anticorupție ca să ascundă prin Justiția lui de Partid greșelile uriașe ale guvernării Băsescu. Dar mai ales strigând că luptă împotriva corupției, el și echipa lui se îmbogățeau liniștiți în timpul celei mai feroce corupții din 1989 încoace. A sărăcit și ruginit România și a scufundat-o aproape ca pe un vapor eșuat în imaginea de țară coruptă dincolo de lumea civilizată modernă.

Culmea că a reușit să îngroape și PDL-ul pe care Elena Udrea si Monica Macovei nu-l vor salva niciodată.

Nu pot să nu mă gândesc cu tristețe că a blocat și Forum Invest, o structură independentă și neutră politic care a atras investiții străine și a adus continuu personalități uriașe ale lumii contemporane timp de cincisprezece ani în România.

E clar că Traian Băsescu pârjolește tot și face orice să nu ne scape din închisoare.

Straniu! Armata USL a caștigat bătălia și pare că nu are forța să elibereze prizonierii nevinovați din închisori.

Reclame
Posted in: Uncategorized