Atragerea investiţiilor străine AZI

Posted on 25 iunie, 2013

1


17 ani şi peste 300 de conferinţe economice în peste 20 de ţari. Promovând România de la Washington, New York, Chicago la Tel Aviv, Moscova, Beijing sau Londra. Sau Viena, Istanbul sau Paris. Sau Amman sau Madrid. Şi altele. Promovând business-ul din Sud-Estul Europei şi România în săli cu cel mai puţin 150 de mari oameni de afaceri cand nu 1000 – da 1000 – de mari oameni de afaceri şi mari politicieni ai lumii. Trimiţând scrisori de prezentare a businessului cu România către cel puţin şaizeci de mii de oameni de afaceri importanţi şi politicieni renumiţi din toată lumea. Da, şaizeci de mii de mari oameni de afaceri şi mari politicieni din peste 20 de ţări.

Toate bunele concluzii în favoarea economiei României aduse de Forum Invest la Bucureşti şi explicate in faţa a cel puţin douăzeci şi cinci de mii de oameni de afaceri şi peste 1500 de politicieni români. Timp de 17 ani. Absolut singular in peisajul businessului românesc. Forum Invest, cel mai important organizator independent de dezbateri şi conferinţe economice din Europa de Sud-Est, de la Viena până la Istanbul. Peste orice iniţiativă independenta similară din toate oraşele-capitală ale Europei de Sud-Est, fie că era Praga, Varşovia, Budapesta, Istanbul sau oricare altul.

Laudă şi infatuare iresponsabilă? Nicidecum. Doar câteva elemente de CV profesional care să sprijine O BUNĂ CONCLUZIE în favoarea economiei, businessului din România şi Europa de Sud-Est. O BUNĂ CONCLUZIE aplicată la Bucureşti de Forum Invest dar din păcate nefinalizată, o soluţie firească de atragere, constantă şi cu succes crescând a investiţiilor străine. Alături şi împreună cu orice altă soluţie.

Care este această BUNĂ CONCLUZIE prezentată ca o soluţie miraculoasă de atragere a investiţiilor străine atotştiutorule şi încrezătorule autor? M-aţi putea întreba.

Forum Invest a adus la Bucureşti la marile conferinţe organizate aici nume uriaşe ale lumii contemporane: de la Lech Walesa  şi Gerhard Schroeder la Joseph Stiglitz, Nouriel Roubini, Cherie Blair sau Sheika Lubna. Şi câti alţii – miliardari, laureaţi ai premiului Nobel pentru economie, bancheri şi manageri importanţi, politicieni de prim rang.

BUNA CONCLUZIE pentru care Forum Invest militează şi care poate amplifica investiţiile străine către România este transformarea Bucureştiului, Clujului şi Iaşiului (la rigoare şi Timişoara şi Constanţa) în destinaţii de mari evenimente economice internaţionale, cel puţin de patru ori pe an în fiecare oraş. Ideal cu mari evenimente economice internaţionale lunar. Cu cei mai importanţi actori ai businessului şi politicii mondiale invitaţi. Şi platiţi, găzduiţi şi ascultaţi la noi acasă.

România, oamenii de afaceri şi politicienii români trebuie să-nveţe să fie gazde continuu la ei acasă pentru marile personalităţi ale lumii contemporane. După cât am umblat prin lume la mesele altora trebuie să ştim să fim gazde!

Care personalităţi trebuiesc invitate de cel puţin două-trei ori până se împrietenesc cu România şi ajung să o promoveze ca pe un prieten şi să recomande business-ul din ţara noastră.

Marele vrăjitor al businessului mondial Nouriel Roubini, ascultat de la Tokyo la Paris şi New York a fost adus de Forum Invest de două ori la Bucureşti în 2010 şi 2011. Între cele două mari conferinţe pe care le-a ţinut la Forum Invest Finance el a vorbit în mai multe capitale ale lumii de avantaje comparative ale României.

Statul român trebuie să sprijine şi să inventeze cel puţin cinci-zece Forum Invest -private -independente care să pună România cât mai sus pe harta lumii organizării marilor evenimente economice internaţionale.

Aşa se repoziţionează CONTINUU în atenţia fluxurilor de bani Varsovia, Praga, Istanbul, ca să nu vorbim de New York, Shanghai sau Londra, Milano.

Aceasta BUNĂ CONCLUZIE pentru atragerea investiţiilor străine NU costă! Puţinii bani iniţiali se recuperează din taxele evenimentelor.

Se promovează exploziv şi brandul de tară. Aproape gratis! Poate fi consolidat cu mari evenimente culturale.

Bill Clinton prezent obişnuit la Iaşi, Cluj şi Bucureşti, alături de Azuar, Schroeder, Villepin, Blair, vorbind cu Richard Branson, Bill Gates sau Mark Zuckerberg şi câţi alţii pentru dezvoltarea business-ului şi stabilitătii în Europa de Sud-Est este ceea ce trebuie să ne dorim DAR şi să infăptuim. Am fi un magnet pentru marii oameni de afaceri din Europa care ar veni să-i asculte pe maeştri. Să nu mai vorbim despre liantul extraordinar către ţările din jur.

Marile Proiecte s-ar dezvolta alături de marii prieteni pe care România, obişnuindu-i cu locul, i-ar câştiga. Şi investiţiile străine ar onora brandul de ţară în creştere. România are ce să ofere!

BUNA CONCLUZIE spune că trebuie mai multe Forum Invest independente şi private! În parteneriat cu statul român.

 

 

Reclame
Posted in: Uncategorized