Veselia numărului 14

Posted on 28 iulie, 2013

0


Am intrat în a 14-a lună a bursei obligatorii de cercetare a sărăciei, supraaglomerării, minciunii, ipocriziei şi inutilităţii sistemului penitenciar din România. Am trecut de perioada glumelor adevărate cu ploşniţe, mucegai pe pereţi, frig de-ţi crapă dinţii, căldură de-ţi fierb creierii, supraaglomerare animalică. Vorba clasicilor: Sunt vechi domnule! Nici măcar salutul “Dă-i cu toporul” sau crimele comise la beţie sau sub influenţa drogurilor nu ne mai impresionează. Violurile în puşcărie în grup, sinuciderile prin spânzurare în baie, tăierea cu cuţitul pe braţe şi pe piept ca formă de protest, greva foamei au ajuns ca şi pentru gardienii transpiraţi striviţi de sărăcie, fapt divers. Urli cât vrei, nu-i pasă nimănui!
În luna 14 din anul cu noroc se poartă urletele, înjurăturile, remi-ul pe masă şi pe jos, câte 8 sau 12 odată zi de vară până-n seară. Punctat cu gesturi obscene pline de imaginaţie către fetele din documentarele televiziunilor la mare. Foamea sexuală e explozivă şi arde creierii la temperatură mare. Familiile sar în aer. Lipsa de preocupare alimentează ura pe sistem, pe cei de afară, pe politicieni, pe oricine. Umorul scrâşnit, pe muchie de scandal ţine loc de gândire, chiar şi pentru angajaţii puşcăriilor. Să tragem cu urechea cu sfiala şi seriozitatea obligatorii cercetătorului pentru că e veselie mare.
-„Îţi spun io că Băse avea la bord o sticlă de uischiane când a făcut baletu’ ăla cu Hayssam la conferinţa aia de presă. Auzi cică nu vă confirm nimic da’ dă-o dracu’ de România că a făcut neautorizate în alte state. „Nu vă confirm nimic”era bonus de pileală, nu i-ai văzut ochiul căzut, ce de lăcrămoaie vărsa?” Îi explică vizibil informat la zi un hotz tânăr politicile publice unui gardian hotz încercat de vremi.
-„Duce Băselu la pileală că e marinar. I-e frică şi lui de pielea lui, se zbate ca ţiparul, bagă alcooale în loc de combustibil, că nu mai are vlagă. Parcă-i Ceaşcă la final, da’ ăla săracu nu pilea şi făcea treabă pentru ţară cât ştia el” răspunde liniştit şi definitiv hotzu’ vechi care a prins amândouă lumile.
-„Hă, hă-hă, poate-l aduc ăştia pe Băse la un loc cu prea cinstitu’ Hayssam să-şi povestească din haiducie. Ăştia pot să-l salte pe Băse direct, că nu mai e preşedinte, după cifrele de la referendum. Îl arestează Ponta 24 de ore că e procuror şi explică după aia. Ţi-l ţine din prelungire-n prelungire măcar trei luni” râde mulţumit hotzulică.
-„Atunci stau şi-l aştept şi io pe Băselu, poate ne dă un pont de pe unde a spart el! Hă-hă-hăăă” – chiuie hotzuletele bătrân.
Nicăieri ca-n puşcărie. Armonie şi frăţie!

Articol preluat de: cotidianul.ro, realitatea.net, luju.ro

Reclame
Posted in: Uncategorized