Banii altora și întrebările dulci

Posted on 17 septembrie, 2013

1


În cea mai frumoasă și mioritică țară din lume pușcăriașii stau degeaba unul peste altul peste altul peste altul. Oi plictisite pline de întrebări. Se întreabă hoții între ei, îi întreabă pe gardienii suprasolicitați galbeni de oboseală, îi întreabă pe ofițerii sleiți care patinează tăcut prin sărăcia lucie cum se mai risipesc banii pe lume. Risipiți mult, ușor și repede banii altora.
— Iese acum fiecare nou născut din aia a măsii cu o sută și ceva de lei în mână?

Peste treizeci și cinci de milioane de euro pentru procese neechitabile, zic unii, spre cinci sute de milioane de euro pentru minciunile, greșelile, abuzurile din justiție și condițiile subumane din pușcăriile fără nici o legătură cu Europa, pentru Drepturile Omului (CEDO) României din 2005 încoace.

Fiecare nou născut trebuie să se prezinte obligatoriu la naștere, altfel nu i se taie ombilicul, o sută și ceva de lei partea lui din amenda CEDO. Simți de mic responsabilitatea pentru partea ta de moștenire a valorilor extraordinare lăsate Societății și Justiției românești de Băsescu Traian, Macovei Monica, Morar Daniel și de atât de proaspăta și curata Stanciu Livia, procuroare și judecătore într-o singură suflare la curte de justiție cea mai mare. Cea care mână în mână, umăr la umăr cu tovarășii ei de acuzare și judecată, din suflet și din birou, Matei Ionuț, Bogdan Ioana, Rotaru Cristina s-a așezat în istoria Justiției românești și la capitolul “Cei patru cavalerii ai apocalipsei Trofeul Calității”. Oameni cu “O” mare care-i învață pe noii născuți celebrul principiu de suflet și de drept “Ciocu mic și arată banii! Altfel nu ieși că te papă CEDO”.
— A șutit “ăsta micu” două sute de lei acum cinci ani și ați risipit cu el în pușcărie o sută cincizeci de mii de lei degeaba? Lei noi?

Peste șaizeci la sută din pușcăriași sunt hoți produși de SĂRĂCIE. Hoți produși de mediul fără șanse în care se nasc! În România așa zis europeană. Hoți care pentru furturi ușoare sau ilegalități neclare sunt pedepsiți la kilogram EXCESIV și DEMONSTRATIV pe valul dreptății de arătat la Bruxelles. România este prizoniera propriei lupte împotriva corupției confundând cu justiția ei anchilozantă cu vinovații. Risipind banii pe care Nu-i are pe pușcării mizerie și supraaglomerate transformate în azile de săraci. Stupid este că în pușcăriile-azil sunt “acceptați” mai ales tinerii și oamenii în puterea vârstei care sunt antrenați să devină clienți permanenți.

Peste optzeci la sută din Cartierul Ferentari din București a trecut sau este în pușcărie. Vorba atât prea-illuminatului Ion Cristoiu: “Doar câteva orașe din România au intrat în Europa”. Și din orașele câteva doar anumite cartiere. Preocupat să sărbătorească aceste descoperiri cu Întâiul Administrator Băsescu Traian care deține cheia populară, secretă și shenghen pentru intrarea “restului” în Europa “lluminosul” gânditor Ion Cristoiu nu ne-a prevăzut și viitorul.

Între timp “ăla micu” arestat dacă muncea afară în folosul societății recupera într-o lună cele două mii de lei (în două luni -în trei), țara economisea (că STATUL DE DREPT e plecat) 150 000 lei NOI și dezvolta o școală, un spital, chiar și o pușcărie. “Ăla micu” putea să se reabiliteze, să-și găsească o slujbă, să se însoare, să fie util lui și societății. Acum e pregătit bine de “ăia mari” să se apuce de furat, tâlhărit profesionist. Că după cinci – șase – șapte ani de pușcărie cine, Doamne iartă-mă, dracu îl mai angajează? Procurorii – avocați – judecători privesc satisfăcuți subiectele – obiect ale muncii lor, pușcăriașii vinovați – nevinovați, pentru că piața muncii lor crește într-una. Pe bani mulți și fără să răspundă pentru NICI o greșeală.
— Dom’ gardian puteau să nu vă taie 25% din salariu?

Cei peste douăzeci și cinci – treizeci de mii de pușcăriași cu pedepse de cinci – șase – șapte ani care au fost băgați la GRĂMADĂ și DEMONSTRATIV în închisori pentru fapte ușoare puteau fi reabilitați, reintegrați și PEDEPSIȚI EFICIENT AFARĂ. Se economiseau sute de milioane de euro. Se recuperau prejudicii totale de sute de milioane de euro. Se evitau amenzi la CEDO de sute de milioane de euro. Se oprea risipirea unui miliard și ceva de euro.

Tot personalul din închisori: gardieni, educatori, psihologi, ofițeri puteau să NU mai aibă salariile tăiate 25% la marea “nuntă” din 2010. NU i-ar mai fi strivit supraaglomerarea și birocrația uriașă și mincinoasă cu tone de hârtii care încearcă să ascundă realitatea. Ar fi putut să se ocupe SERIOS de educarea celor ajunși în pușcării. Rămâneau bani pentru restructurare și reformă și-n loc de activitate doar pe hârtie, care nu păcălește pe nimeni NICI MĂCAR pe Bruxelles, acum puteam avea o Justiție normală. Europeană. Deci românească!

Transpirând unul peste altul peste altul peste altul pușcăriașii vinovați – nevinovați se încarcă într-una cu întrebări dulci. Privesc printre zăbrele afară unde hoți adevărați se bucură în liniște de banii altora. Și înăuntru și afară un grohăit-plescăit cleios pofticios și din ce în ce mai sonor acoperă gândurile oamenilor.

Reclame
Posted in: Uncategorized