Din pușcărie adunate

Posted on 8 noiembrie, 2013

1


Când au veselă dispoziție, pușcărișii țipă că Băsescu Traian trăiește cu Elena Udrea. Informați din surse doar de ei știute, fac pariuri dacă amanta președintelui ajunge sau nu în pușcărie;

– Târgșoru’ (penitenciarul de femei) o mănâncă, pun două cartoane la unu. Pân mă eliberez io ajunge ea în pârnaie. Îi bag o scrisoare de amor, poate mă preferă. Atunci să-l vezi la „intimă” pe Băse: dom’ comandant, subsemnatu’ Chioru, poreclit Preșu’ Securistu’, vă rog să-mi aprobați intima cu concubina mea, Elena, poreclită Udroaica-Blondoaica, și aduc dovezi că trăim în concubinaj după cum reiese din faptele noastre din ultimul an. Declar pe proprie răspundere că i-o n-am boli venerice, ceea ce sper și despre concubina mea.

Râd toți sălbatic, îl compară pe Băse cu Golum, pocitania „de două feluri din filmu’ ăla cu inele”. Spun că un fel de pocitanie trăiește cu Elena Udrea cam tot timpul, iar cealaltă pocitanie se preface că e președinte.

N-au ce face, muncă nu e, se calcă-n picioare de aglomerație, e frig și umezeală și atunci vorbesc într-una. Vine frigul cel mare. Și un cutremur adevărat. Vine grațierea generală. Și-un nou cod penal. Marfă frate!
Zeci de țigani tineri, care habar n-au să scrie și să citească, tovarăși de furat pe aceleași străzi, în aceleași mahalale „afară”, o toacă și pe Elena Băsescu.

— Bă, mâncați-aș, păi Nicu Ceaușescu era, pă lângă buzata asta a lu’ Băse, profesor de facultăți. Nici el nu știa fo carte! Și nu l-a trimis tac-su pân Europa dă nebun. Băse doarme-n închisoare între țâțele lu Blondoaica și fii-sa mănâncă rahat pân lume. Pă nepoat’-sa aia mică o învață să grohăie „hă-hă-hă” cân’ vede sticla. Îl doare la bască pe securistul ăl’ bătrân dacă știe fii-sa sau nepoat’-sa să parlească. Mălai să iasă!

În tot restul timpului se discută subiecte serioase de reeducare și reabilitare. Gardienii, din ce în ce mai pământii, controlează, supracontrolează, supra-supracontrolează pușcăriașii ca să asigure purificarea lor completă prin absența totală a muncii. Un pușcăriaș, controlat tot mai des în pielea goală și pus să facă aplecări multe ca să demonstreze că nu are nimic ascuns în fund, se îndreaptă văzând cu ochii și e numai bun de reinserție socială în minunata lume nouă.

Iar minunata lume nouă o să-i scoată pușcăriașului din cap orice veselă dispoziție.

Articol preluat de: cotidianul.ro, corectnews.com

Reclame
Posted in: Uncategorized