Cetăţeni: mucles

Posted on 7 decembrie, 2013

1


Zboară vorbele mai repede decât schimbi canalele la televizor.

Umblă vorbă iute prin celule şerpuieşte, la vizite, pe la curţile de plimbare acoperite de zăbrele, scârţâie prin dubele ruginite, prin subsoluri. Chiar şi prin birourile sărace, meschine, din puşcării, pluteşte vorbă şoptită. Ssstt!

S-a făcut DNA-ul şi DIICOT-ul şi procurorii şi judecătorii nu dau nimănui socoteală ca să crească piaţa de infractori. Aşa cresc salariile şi şpăgile pentru barosanii din justiţie. Se reprivatizează economia, banul circulă. Ssstt!

La adăpostul a zecilor de mii de amărâţi, săraci lipiţi băgaţi în închisori la kilogram pentru mangleli de doi lei, ani mulţi degeaba, sanchi; demonstrativ că e justiţia dreaptă; se agaţă şi peştoii graşi. Barosanii cu bani mulţi. Circulă banul că e economie de piaţă, trece de la fraierii de oameni de afaceri la barosanii din justiţie. Marfă de marfă.

Politicienii sunt praf în ochi, se face la comandă, pe alese pentru cine marcă avantajele.”Ai butoanele şi-mi dai păpică îţi salt pe cine vrei şi ţi-l fac de comandă. Legea-i la noi şi-ai noştri, ce treabă ai?” Ofiţeri peste tot. Avocaţii sunt pe mână cu procurorii şi judecătorii. La toţi le e foame şi le convine să fie fraierii graşi. ,,Bagi o sută de amărâţi la kilogram pentru nimic dar prinzi doi-trei cu osânză: Și-i smântâneşti. Cu cardeală ieftină că lupţi împotriva corupţiei, dar îi iei banul. N-ai văzut cum a dat acela un milion două sute de mii de euro la judecătoarea aia cu silicoane? Nu le plăcea lor în sistem de judecătoare, îi încurcase cu ceva şi au lăsat-o să pice. Să o dea exemplu, sanchi, curăţă sistemul. Ai mai auzit ceva de şpăgile pe care le-au luat procurorii şi judecătorii ăia? Batista pe ţambal că negustoria merge. Ei au ponturile între ei, joacă dosarele împreună cu avocaţii după cum sare banul. Noi am furat afară o pâine şi ne ţin aici şi ne dau gratis pâinea în fiecare zi ca să le iasă lor joaca de-a mălaiul gras.”

Adică dulăii din justiţie, avocaţi, procurori, judecători, adică o fi trei cu toţii, smulg păpica de la dulăii din economie. Adică de la ofiţerii mai bazaţi, că se cunosc între ei, au fost tovarăşi. Pe şoptite: culmea, câţiva politicieni plătesc masa şi oalele sparte. Ssst!

 

Articol preluat de: cotidianul.ro, realitatea.net

Reclame
Posted in: Uncategorized