Bucuroși le-om duce toate

Posted on 6 ianuarie, 2014

0


Asta despre Marina și mine. Ceea ce vă dorim și vouă, tuturor prietenilor noștri „vii”.

Noi suntem în plin război și „veseli luptăm pentru pace” 🙂

Îndemnându-ne mereu să nu ne lăsăm, să luptăm pentru adevărul nostru, să citim, să scriem, să observăm cu atenție, să ascultăm suferințele și bucuriile cu atenție (ceea ce și facem) să avem răbdare, energia uriașă care ne vizitează, care ne hrănește cu dulceață și ne aduce ciorapi de lână, ne reconectează mereu la căldura omenească sublimă este Elisabeta Bostan. Să ne trăiești și să ști că te iubim cu asupra de măsura. Și suntem ascultători, cu cărțile, cu scenariile, cu frumosul…

Un loc special în zilele luminoase din aceste optsprezece luni de Călătorie spre Centrul Pământului îl ocupă în viața noastră Adrian Constantinescu. Îți mulțumim pentru curajul, forța și pragmatismul susținerii tale. Să ne trăiești intru mulți ani!

Trebuie să le mulțumim celor câțiva incredibili ambasadori români și străini care ne-au susținut cu mare diplomație și curaj în tot acest an și jumătate atât pe noi cât si pe familia noastră. Să aveți toate împlinirile diplomației oamenilor. La mulți ani!

Manuela și Ion, ne face bine să vă avem alături. E mult mai ușoară răbdarea și „reabilitarea”… și mai plăcute vor fi „reinserția” și timpurile care vin. Ne pregătim cu sârguință!

Îmbărbătându-ne continuu, vorbind public despre noi, scriind despre noi, vizitându-ne și ajutându-ne să descoperim adevărul sunt inepuizabili Zexe și Sorin. Cum reușesc oamenii ăștia să-și crească minunea de copii ai lor, să fie alături de prietenii lor, să fie prezenți public, cu toate meandrele drumului social intens, să administreze casă, carieră, familia mare, să ne dea și nouă din căldura prieteniei lor e adâncă învățătură pentru Marina și mine. La mulți ani, sănătoși și fericiți!

Radule, Radule mândre surprize ne-ai făcut și vorba cântecului oricând „ți-am da haina de pe noi”. Să ți se-nplinească toate gândurile bune în tot ce ți-ai propus. La fel de Etice și tot mai Estetice să-ți fie biruințele culturale pentru oameni!

Vesel, pozitiv și mai pragmatic decât oricând, Dinu ne-a încărcat cu energie bună, ne-a ajutat să „survolăm” toate noutătile lumii. Mai mult încă, a reușit să ne facă să credem în multe proiecte viitoare și-n succes. Să primești înmiit și să ne bucurăm împreună!

Cum să banuim noi că vom vedea atâtea bijuterii și opere de artă la propriu în această stranie Călătorie? Îți multumim Irina Wagner pentru „scrieri”, vizită, superbul catalog despre arta neliniștită atât de liniștitoare. Noi și mulți alții ne bucurăm de culorile pe care le-ai sădit într-una în jurul nostru.

Spiriduș înțelepțit de vieți surprinzătoare, Simona ne-a fost Marinei si mie veselă prelungire. Să ai căldură sufletescă la fel încă o sută de ani, că meriți multe aventuri minunate. Bine ști să descurci oamenii!

Mulți alții au gânduri bune pentru noi, iar noi ne gândim cu drag, comunicăm cu Anca, Dan, Mircea, Costică, Lucian, Emilia, Mariana, Robert și ceilalți.

Mirați pentru coerența neobișnuită la români și respectuoși față de efortul continuu, bucuroși ca există șansa pentru adevăr și curaj am urmărit împreună cu voi toți materialele jurnalistice lămurind situația noastră. Sunt si jurnaliști lucizi in România: Cornel Nistorescu, Adina Anghelescu, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Dan Constantin. Vă mulțumim pentru răbdare.

Ne-a emoționat profund Premiul pentru cele mai bune interviuri ale anului 2013 acordat lui Mihai Gâdea pentru interviurile cu Marina la Târgșor si cu mine la Rahova de către cei mai buni profesioniști de televiziune din România. Dan Pița, Lucia Hossu-Longin, Manuela Cernat și ceilalți membrii ai juriului, care au validat forța și talentul lui Mihai Gâdea, sunt autorități profesionale, culturale și morale în fața cărora ne bucurăm că ne-am destăinuit. Ne bucurăm din toată inima.

Familiei noastre nu-i putem mulțumi îndeajuns pentru dragoste și rezistentă. Putem doar să o iubim tot mai intens și să o asigurăm că sufletele noastre și mințile noastre sunt la fel de libere ca întotdeauna! Dacă a explodat minciuna cu comunismul și Ceaușescu o să explodeze și minciuna cu Băsescu și cele câteva unelte dezaxate ale lui. Răbdare avem!!

 

Dragi „ai noștri și prieteni”,

 

Să știți că nu vă facem de rușine! Încercăm amândoi, și Marina și eu, în două azile de săraci supraaglomerate inutil, denumite pușcării-penitenciare-închisori-locuri de detenție, să-i ajutăm pe cei mai amărâți ca noi, să ținem cursuri, să facem reviste, să scriem cărți și lucrări științifice, să însuflețim dezbateri și cenacluri, să aducem culoare locului și să comunicăm unul cu altul cât mai intens, descoperind intensitatea unică a iubirii pe care o primim și căreia îi răspundem la fel de intens.

Cred că respectul câștigat din partea ofițerilor, educatorilor, gardienilor – neașteptat de greu truditori – și a miilor de nefericite și nefericiți mutilați sufletește inutil în aceste „azile” ne întărește și ne validează efortul. Carpe diem.

Am câștigat și „recompense” și avem și atâtea „credite” pe calculator încât ne-am fi calificat și pentru zile libere acasă, dupa …LEGE. Dar fiind „exemple de pedeapsă” de care avea nevoie România și năpraznic „de periculoși” – așa cum voi ne știți J – datorită excesului „de școală” și „educație” – nici n-am cerut zilele libere. Cei care ne-au trimis în închisoare fără probe au grijă să nu ieșim prea repede.

Cu cât ne țin mai mult „ascunși” speră să se uite „cum” și „de ce” ne-au trimis aici.

Pare însă că 2014 vrea să aducă frumoase surprize tuturor.

Fiecăruia după cum merită! Un an bun tuturor celor buni! La mulți ani!

 

P.S. – Pentru Anais și Araxi, Simina, Sabin și ceilalți copii minunați din viața noastră promitem să pornim din nou la vânătoare de comori și … ciocolată 🙂

 

 

 

Articol preluat de: corectnews.com

Reclame
Posted in: Uncategorized