Trei. Vesele, juridice și ghicitori

Posted on 16 ianuarie, 2014

0


Ai făcut abuzuri, dar te-ai pus bine cu „nașul din suflet”, adică Băsescu Traian. Ești promovat la „excepțional”. Promovat fiind capătă și abuzurile altă complexitate.
Din abuz în abuz se compromite și lupta anticorupție. De pe vremea lui Ceaușescu, Stalin, Hitler sau Caligula nu se mai potrivea așa bine ca azi zicala „Hoțul strigă „Hoții!”.
Judecătorul „tare” — cum l-a lăudat public Băsescu Traian — dar „negru” — cum îl știu toți cei care îl cunosc — Ionuț Matei a fost promovat vicepreședinte la Curtea Înaltă de Justiție — adică șef de „cap de linie” al unuia din cele două complete de cinci judecători, unde împreună cu tot „negrele” judecătoare Ioana Bogdan (poreclită și „plictisita”) și Cristina Rotaru, asigură execuția oricui l-a supărat vreodată pe „nașul din suflet”.
Pentru că acești trei judecători au dovedi că poți scrie negru pe alb că nu ai probe în dosarul „Trofeul Calității”, dar că poți condamna abuziv un fost prim ministru și alți oameni nevinovați la mulți ani de închisoare dacă interesul politic o cere, gândindu-ne la ei zilnic, dimineața, la prânz și seara, cu simpatia fără egal pe care ne-au trezit-o, i-am descoperit în miezul unor cimilituri cu înțeles tot mai limpede.
Iată ghicitorile pe care „multpreacinstiții” judecători negri promovați de Băsescu le fixează în tradiție orală și mentalul colectiv:
1) Este vreunul dintre „negrii” Ionuț Matei, Ioana Bogdan, Cristina Rotaru ofițer acoperit care ascultă de ordinele directe, de condamnare, date de Comandantul Suprem Băsescu Traian?
2) Cei trei judecători „negri” Ionuț Matei, Ioana Bogdan, Cristina Rotaru vor condamna în anul 2014 doar adversari politici ai lui Traian Băsescu?
3) Unde vor mai promova cei trei judecători „negri” Ionuț Matei, Ioana Bogdan, Cristina Rotaru după ce protectorul Băsescu Traian se va „retrage la odihnă” după 2014?
Și încă o întrebare ajutătoare: Mai țineți minte cât de cinstit, moral și legal au instrumentat ei „Trofeul Calității”?

Nașii cei mici ai dosarului politic „Trofeul Calității”.

Peste douazeci de controale in timp de sapte ani – intre 2005 si 2012 – au supus de fiecare data ca in dosarul politic Trofeul Calitatii prejudiciul este ZERO. Absolut toate controalele ordonate de procurorii si judecatorii din dosar au constatat ca prejudiciul este zero.

Prejudiciul ZERO a spus si singura expertiza contabila comandata de Ionut Matei, supranumit pentru ferocitate si dezechilibru de colegii lui “judecatorul negru”, presedintele completului de trei judecatori de la judecata de fond.

Lui Ionut Matei nu i-a convenit ce au scris expertii alesi de el insusi. S-a enervat si a scris din greseala adevarul in “motivatia” de condamnare: “Nu exista probe in acest caz” si a culminat cu perla “se vor inlatura concluziile raportului de expertiza“. Nu-i convenea de loc raportul, daca tinea seama de el trebuia sa-i achite pe Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile, Diana Gasparovici, Irina Jianu, Adrian Nastase.

Ordinul, sau sugestia, era insa sa dea o condamnare cu orice pret. Iar ordinul, sau sugestia, se executa, nu se discuta. Dar in caz nu erau probe, nu era nici un prejudiciu, nu erau nici fapte, unii dintre asa zisii inculpati nici macar nu se cunosteau intre ei. A anulat Ionut Matei si dreptul la aparare refuzandu-le Marinei Popovici, lui Bogdan Popovici, lui Cristian Vasile orice martor in aparare. Procurorii in schimb, disperati ca nu au caz, au adus – ca la spitalul de nebuni – 974 de martori. Care n-au produs nici o proba.

Auzind sutele de martori care laudau organizarea si utilitatea “unica”, spuneau multi, a Trofeului Calitatii si care negau orice posibila legatura cu Adrian Nastase si eventuala lui campanie prezidentiala desfasurata dupa mai bine de o jumatate de an, Ionut Matei s-a enervat groaznic.

Nu poti condamna fara probe, fara prejudiciu, fara fapte, chiar daca anulezi apararea si chiar daca ai primit dispozitie sa-l executi pe Adrian Nastase ca sa ascunzi gaurile negre din justitie in fata celor de la Bruxelles. Incerci sa anulezi personalitatea celorlalti inculpati din proces, ii treci la capitolul “si altii”, ii agresezi, ii umilesti, ii pedepsesti pe unii fizic (incredibil, nu?), ii tii zile-lumina de doua-trei ori pe saptamana ani in sir in sala de judecata. Le distrugi afacerile. Le mutilezi viata. Incerci cu ura rece sa-i transformi intr-o masa, amfora de victime colaterale peste care sa-l poti ghilotina pe fostul prim-ministru – ce sansa minunata! Dar iti scapa nervii. Incepi sa faci prostii tot mai mari. Condamni nevinovatii degeaba! Condamni 5-6 ani victimele colaterale ca sa justifici macar putin condamnarea premierului.

Culmea rupturii de logica se aseaza la sfarsitul motivarii de condamnare: pai, daca tot NU e nici un prejudiciu si n-am nici o proba de vinovatie, hotarasc eu, Ionut Matei “judecatorul negru”, impreuna cu femeile astea doua ascultatoare, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru, care sunt alaturi de mine in completul nostru “negru” ca asa vrem noi, ca TOATE sumele private incasate de firmele organizatoare private de la firmele private participante la Trofeul Calitatii sa se dea… Cui credeti?

Nu, nu la buget de stat… Nu, nu!

Mai dezechilibrat, ca sa semene si justitia cu autostrazile neterminate de douazeci de ani: toti banii care s-au incasat sa se plateasca Inspectoratului de Stat in Constructii. De ce? De aia! Tot nu aveti unde sa ne reclamati!

Culmea ca sefa directa, cea care-l numise pe Ionut Matei sa-i condamne pe cei din Trofeul Calitatii, adica insasi presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Lidia Stanciu era parte din aceasta decizie vecina cu nebunia.

Despre ea si nasii cei mari ai prejudiciului ZERO in dosarul politic Trofeul Calitatii in partea a II-a.

Intre timp cancerul continua, nevinovatii sunt la inchisoare. Vor rezista frigului, umezelii si nedreptatii pline de ura??

Hitler cel mic se plimba vesel prin oras.

Reclame
Posted in: Uncategorized