Prea Fericitul Daniel și contabilitatea penitenciară – partea întâi despre banii risipiți și arderea în iad „unde Prea Fericitul află cu adâncă mirare”

Posted on 9 aprilie, 2014

0


Cu 340 milioane de euro se pot construi peste 6000 de apartamente cu 2 și 3 camere de calitate ridicată, în care pot locui peste 25000 de oameni!

34000 de deținuți condamnați definitiv trăiesc azi în pușcăriile din România în condiții inumane de supra-supraaglomerare și mizerie absolută. Normele Curții Europene a Drepturilor Omului- CEDO prevăd că un deținut trebuie să aibă minimum 4 m2 de spațiu vital în celulă. Adica 2 m2 patul și doi metri pătrați lângă pat. Să se poată ridica în picioare!

În pușcăriile din România NU se respectă deloc această normă OBLIGATORIE ȘI MINIMALĂ ÎN Europa. Statisticile înșelătoare prezentate publicului din România sunt cu „un detinut primește …6 m2”, luîndu-se în calcul…înăltimea camerei, chiar dacă Nu are unde pune picioarele lângă pat. Iar pe lângă cei 34000 condamnați definitiv prezentați oficial mai sunt multe mii de arestați preventiv în aceleași pușcării, în aceeași aglomerare de lagăr de exterminare, neprinși în statistici.

În penitenciarul Jilava sunt aproape 2000 de deținuți, condamnați definitiv, pe 700 de locuri după norma CEDO și pe 1200 de locuri după norma românească cu metri cubi. Aglomerația este animalică, cu trei paturi puse unul peste altul, cu coloanele de paturi lipite una de alta în camere sufocate care aduc aminte de camerele de gazare. Curțile de plimbare sunt extrem de mici, într-o stare de degradare avansată, arhipline.

Din cei 2000 de deținuți muncesc ORICE doar vreo 500. Restul de 1500 de bărbați ZAC unul peste altul. Gata de eutanasiere. Intr-o putoare de nedescris. Dezumanizându-se zi de zi.

În Penitenciarul Târgșor dorm câte 2 femei în pat de 80 cm. Pentru reabilitare definitivă.

Dacă cei 34000 ar face plângere la CEDO pentru condițiile de detenție ar câștiga toți. Absolut toți! Deși CEDO dă despăgubiri mici, statul român ar trebui să plătească cel puțin 340 milioane de euro către acești deținuți!!!

Cu 340 milioane de euro se pot construi peste 6000 de apartamente cu 2 și 3 camere de calitate ridicată, în care pot locui peste 25000 de oameni!

 

Reclame
Posted in: Uncategorized