Prea Fericitul Daniel și ratarea moralei creștine – partea a doua despre cruzimea, ipocrizia și prostia oamenilor

Posted on 13 aprilie, 2014

0


“unde Prea Fericitul se cutremură de egoismul și păcatele Legiuitorilor”Situația din închisori se putea rezolva de mult. Ca și abuzurile din justitie! Corupția poate fi pedepsită firesc, legal, ca în toate țările Europene sau SUA. Fără exagerări pline de complexe.

Prima amnistie a fost ratată în iulie 2012. De abia instalați, pe fundalul greșelilor, abuzurilor și corupției uriașe a guvernelor aneterioare, politicienii USL NU au avut știința de comportament național și internațional și forța să dea amnistia pentru cel puțin 10000 dintre cei care NU ar fi trebuit să fie in pușcărie. După normele Uniunii Europene din care facem parte.

Blocați de condamnarea la închisoare a lui Adrian Năstase în celebrul dosar politic (fără probe) “Trofeul Calității” – 974 de martori ai procuraturii, NU furnizează NICI O PROBĂ – blocați și de lupta pentru demiterea lui Băsescu Traian politicienii USL nu au știut să explice poporului român și comunitații internaționale realitatea din justiție și închisori, nevoia dreptății și a iertării.

A doua oară s-a ratat amnistia în decembrie 2012 imediat după alegeri. Ratare mult mai urâtă. USL avea 70% în parlament. Poporul alesese dreptatea până la capăt. Crin Antonescu promitea ipocrit că se va face dreptate până la capăt. Dreptate pănâ la capăt trebuia să fie și pedepsirea curupților de “stânga” dar și de “dreapta” și repararea abuzurilor și greșelilor monstruoase din justiție. “Statul de drept” trebuia să propună “un nou început” echilibrat și drept tuturor românilor. Lupta împotriva corupției trebuia depolitizată! Nevinovații trebuia să fie eliberați din închisori!

A treia oară amnistia a fost ratată de Paște în 2013! Timp al renașterii și iertării în morala creștină de când lumea. Politicienii și poporul român au petrecut veseli sărbătorile de Paște fără să se gândească că peste 10000 de oameni sunt lipsiți de libertatea la care aveau dreptul și sunt ținuți în adevărate lagăre de gazare cerându-li-se să se “reabiliteze”. Stranie morală creștină, mai ales că apăsarea că l-ar fi eliberat pe Adrian Năstase trecuse. Acesta terminase prima lui pedeapsă din “Trofeul Calității”. Nevinovații presupuși complici ai lui Adrian Năstase, fără dovezi, eram tot în închisori. Noul circ popular era Gigi Becali, proaspăt arestat necredibil în dosarul transferurilor de terenuri. Împreună cu Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, trecuți bine de 70 de ani.

A patra ratare a amnistiei în decembrie 2013, celebra “marțea neagră”. Nici un politician român nu avea curajul, tăria, știința și profilul moral să explice poporului că amnistia este obligatorie. Că cei aproape 15000 de oameni deja trebuie să fie eliberați și nu trebuie amestecați cu interesele politicianiste și lupta obligatorie împotriva corupției. Că nu pun societatea în pericol. Că imunitatea pe care o vor politicienii nu are legătură cu nevinovații din închisori.

Cei 15000 vor ieși oricum. Dar fără amnistie vor ieși peste un an, doi, trei, patru, cinci ani. Vor fi înrăiți, decuplați de viața socială, cu familii distruse și cu sentimentul violent al nedreptății unor pedepse aberante, fără legătură cu realitatea și lumea Europei de azi.

In lumea civilizată spre care tindem, lume care are fundament de morală creștină – UK, Franța, Germania, SUA – scade criminalitatea datorită prevenției, NU datorită pedepsei prostești. Asta spun studiile profesioniste ale anului 2013 în țările europene celelalte.

A cincea oară s-a ratat amnistia prostește si aproape criminal în februarie 2014. Noul Cod Penal introdus la 1 februarie 2014 NU a făcut dreptate până la capăt. 15000 de români au rămas înghesuiți claie peste grămadă în condițiile animalice din închisori pentru că politicienii NU și-au făcut meseria: Să spună poporului adevărul până la capăt! Să spună unui popor român dornic de morală creștină că sunt abuzuri, greșeli care au trimis oameni nevinovați în pușcării, că trebuie eliberați cei care sunt acolo din EXCES! Exces al unei justiții perfide și mincinoase.

S-au irosit în continuare inutil bani care puteau fi folosiți la spitale și școli. Crin Antonescu s-a ascuns de poporul său lângă Băsescu. S-a folosit lupta împotriva corupției ca arma politică a unora împotriva altora.

De ce nu iese zilnic ministrul Justiției de azi Robert Cazanciuc? Să explice tuturor că:
​- oamenii stau ca animalele câte 30-40-60-100 în camere pentru 10-12-20-30 de deținuți supraaglomerați distrugător???
​- deținuții nu se reabilitează deloc, programele de reeducare neatingând în realitate (ele sunt triumfale pe hârtie) decât maxim 10% din deținuți???
​- nu există “muncă” pentru deținuți care stau mulți ani complet degeaba, “învățând” să comită infracțiuni “fără egal” unii de la alții??? N-au altă treabă.
​- se înrăiesc ca animalele turbate stând sufocați, turbați ani de zile de mizeria năpraznică, devenind periculoși datorită izolării interminabile de societate???
​- se aruncă uriașe sume de bani mutilând nevinovați. S-au pierdut cel puțin 100 de milioane de euro doar de la revenirea USL în mai 2012 cu cei 15000 de deținuți care ar trebui să fie liberi. Adică s-au pierdut bani pentru patru spitale cu clădiri uriașe egale cu Spitalul de Urgență Floreasca din București și patru închisori cu capacitate de 1000 de deținuți fiecare conform normelor CEDO???


Morala creștină a poporului român, dornic să fie recunoscut european – iubitor de dreptate – spune că iertarea și renașterea aproapelui sunt obligatorii pentru sănătatea unei societăți care vrea să se dezvolte. Nicăieri în lume tortura psihică și fizică continuă, pedeapsa excesivă în mizerie, arestările lanț interminabile și ura riguroasă poreclită “stat de drept” nu pot ascunde sărăcia și NU POT însănătoși societatea.

Pedepsele trebuie să fie drepte, înțelepte, eficiente. Iertarea este parte din pedeapsa cu sens. Cei 15000 care stau nedrept în închisori trebuie eliberați.
Ei sunt cei care trebuie să-i ierte pe cei de afară care i-au băgat în închisori!

Se apropie Paștele 2014. Un nou timp al împăcării și iertării. Vor rata românii a șasea oară amnistia aruncând pe fereastră și puținii bani pe care-i mai au? Chinuind oameni asemenea lor cu indiferență, lașitate și cruzime?

A cui renaștere o sărbătoriți de…. Sfintele Paști?

Reclame
Posted in: Uncategorized