Pușcărie, veselie, ipocrizie

Posted on 11 iulie, 2014

1


se dedică Elisabetei Bostan, Boroianului Radu, Cornelului Nistorescu…

Libertatea scăpată-n închisori. Studiu aspru de sine și ceilalți. Liniștea iubirii care arde. Sufletul familiei bun ca pâinea caldă. Urechea lipită de spațiu-timp. Palatele țigănești Târgșor, Rahova, Jilava înfășurate în zeci de mii de pagini de carte care schimbă mizeria, urletele și înjurăturile în zâmbet vesel și adevărat. Venin stropind în valuri din televizoare. Doruri și vise. Muncă luminoasă zi de zi.

Asta-i sărbătoarea noastră de doi ani – din 20 iunie 2012. Marina – Bogdan. Împreună cu voi.

Zexei Roșca Stănescu, Adrianului Constantinescu, Georgescului Lucian, Manuelei și Ionului Nestor, Dorinului Ștefan, Gabrielului Filimon, Septimiului Postelnicu, Dinului Dinulescu, Simonei Dinu-Buta, Irinei Wagner, Ștefanului Bartha, Laurenției Popescu, Sorinului Roșca Stănescu, și multor altora, prieteni și susținători declarați deschis, vă scriem cu drag și admirație pentru că ați avut suflet primitor și cald și curaj să stați alături de noi mai ales în ultimii doi ani. La fel simțim și pentru ambasadorii români și străini care au avut curajul să ne susțină mereu, știind despre ceea ce ni se întâmplă mai mult decât noi înșine.

Avem un tonus foarte bun amândoi și de multe ori suntem veseli. Reușim să ținem în frâu emoțiile negative. Spre surprinderea și disperarea “ascultătorilor-purificatori” dinăuntru, dar mai ales “de afară”. Suntem uneori mulțumiți de rezultatele muncii noastre zilnice, transformată în bursă de studiu profund. Muncim la fel de mult ca afară. Nu ne ajunge timpul nici măcar când suntem bolnavi și neîngrijiți sau agresați parșiv. Muncim surprinzător, și pentru noi, de luminos.

Ne-au sprijinit continuu timp de doi ani, urmărindu-ne evoluția, scriind despre noi, preluânu-ne materialele, având curajul să afirme nevinovăția noastră: Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Dan Constantin, Sorin Burtea, Răzvan Savaliuc, Adina Anghelescu, Radu Tudor, Mihai Gâdea și mulți alții. Chiar mulți. Marea majoritate subliniind injustiția profundă la care suntem supuși, dar care ne întărește, iar câțiva angajați nefericiți ai “programului de purificare națională” mușcând cu ferocitate din nevinovăția noastră. E prețul ca memoria să rămână mereu trează.

S-au străns fapte, gănduri și rezultate ale “cercetării” pe care am făcut-o de doi ani încoace. Puse la un loc experiențele noastre nu vor avea miezul și aura “Jurnalului de la Păltiniș”, dar bazându-ne pe “minima moralia” inventatorilor închisorilor neo-comuniste românești sperăm că atunci când vom ieși să publicăm căteva cărți. Evident la editura “Humanitas” de care ne simțim foarte legați. Am participat cu entuziasm la nașterea ei.

Sperăm să reușim să scriem câteva articole interesante despre injustiție-nevinovăție care să fie publicate în “Dilema Veche”. Am organizat evenimentul de lansare al revistei Dilema acum mulți ani alături de Andrei Pleșu, Zigu Ornea, Augustin Buzura, Mircea Vasilescu. Păcat că această “faptă” s-a prescris pentru că și un proces “Dilema” alături de “Trofeul Calității” ne-ar fi definit mai bine în România curată ca o lacrimă.

Marina îmi scrie mereu să fiu senin, să-i uit pe cei cinci frați siamezi și pe campionii programelor de purificare care ne-au băgat feroce în închisoare construindu-și carierele meschine pe cadavrele noastre. Marina, prietenii, familia îmi propun să mă gândesc serios să emigrăm când ieșim din închisoare.

Surprinzător de citita educatoare Denisa de la Palatul Rahova și insistentul psiholog Alin de la Palatul Jilava mi-au tot recomandat cărți motivaționale, ba chiar Alin a insistat să redescopăr valorile fundamentale ale ortodoxiei creștine. Preotul de la Jilava îmi spune că dacă-mi găsesc liniștea pușcăria trece repede oricât de lungă (știe el ceva!).

Toți mă învață să nu mă gândesc la răzbunare, e un sentiment atât de vulgar, încât nu se califică la el decât Băsescu Traian când își bate joc de poporul lui.

Fac zilnic, cu veselie, exerciții despre cum să devenim ZEN în pușcărie. Mă tulbură ÎNSĂ MEREU o întrebare:
A fost intoxicată ambasada americană de la București și Departamentul de Stat de cei cinci frați siamezi și campionii programelor de purificare din România cu minciuni ordinare despre lupta anticorupție?

Până atunci fără ipocrizie: Marina și eu am fost băgați în închisoare degeaba.

Iar Marina face o pușcărie mai rudimentară, mai nedreaptă și mai grea decât mine. La Palatul-pușcărie Târgșor pe marginea Ploieștiului Europa ajunge mai greu. Eu am “norocul” să fiu într-o pușcărie din Capitală unde inspecțiile internaționale sunt mai dese și primesc uneori chiar și ceva drepturi… umane. Deși tot o închisoare mizerabilă din România este. Poate asta să ne umbrească veselia? În plină vacanță de vară? Nici gând!

Urmăriți să vedeți ce vară veselă vom avea! Tot poporul!

P.S. – Cei cinci frați siamezi ai justiției din interes: Băsescu Traian, Monica Macovei, Daniel Morar, Livia Stanciu, Ionuț Matei.
Campionii programelor de “purificare a poporului român – jurnaliști: Dan Tapalagă, Liviu Avram.
Procurorii pentru că ascultă de ordine au nume mai neclare. Procurorii al căror nume devine subiect de dezbatere publică fac exces de zel nepermis în aplicarea ordinelor. Sau de neiertat: abuzează. Împreună cu cei care dau ordinele.

 

Articol preluat de: luju.ro, corectnews.com

Reclame
Posted in: Uncategorized