Recesiune economică și pedepse “demonstrative”

Posted on 15 septembrie, 2014

0


Se dedică lui Dan Suciu, Dan Apostol, Ovidiu Nahoi, Florin Negruțiu, Marian Sultănoiu, Diana Marcu, Radu Coșarcă, Felicia Iordache și celorlalți care reușesc, uneori, să ducă greul adevăr mai departe.

Eurostat anunță că în trimestrul II 2014 numărul de angajați a scăzut în România cu 3,1%, cel mai ridicat ritm din UE.

Vă rog să completați voi cititorii, dacă a scăpat ceva, sau ștergeți dacă ceva este exagerat sau greșit, din această listă a distrugerilor măsurabile și a distrugerilor incomensurabile pe care ni le-au produs nouă, tuturor:

– uitata, dar monstruoasa cercetare penală începută mincinos în media, din dosarul politic “Trofeul Callității”, timp de trei ani și nouă luni, între martie 2005 și decembrie 2008. 17 controale. Prejudiciu zero. Confuzie inițială cu “Zambaccian”. Amestecare voită cu campania electorală.

– uitatul, dar ferocele proces politic “Trofeul Calității” timp de trei ani și jumătate, între ianuarie 2009 și 20 iunie 2012.

– 974 martori ai procuraturii Nu produc nicio probă. Inculpaților Nu li se aprobă NICIUN martor în apărare. Prejudiciu zero.

– uitata, dar monstruoasa campanie media condusă de Băsescu Traian, Macovei Monica și Morar Daniel, care cereau cu disperare condamnarea lui Adrian Năstase cu orice preț, indiferent de numărul victimelor nevinovate, printre care am ajuns Marina și eu, ca să acopere greșelile grave de administrare a țării, abuzurile, criza economică, corupția uriașă și tăierea sinistră de salarii și pensii dintre 2005 și 2012.

– lupta obligatorie împotriva corupției folosită să acopere abuzuri și răzbunări politice. Declanșarea dimensiunii uriașe a procesului politic ”Trofeul Calității” cu mii de oameni implicați trebuia să ofere vinovați, altfel NU s-ar fi putut justifica uriașa înscenare.

– condamnările la închisoare, uitate dar “demonstrative și exemplare”, de cinci ani Marinei Popovici și șase ani Bogdan Popovici, date fără nici o probă într-un proces feroce abuziv. Judecătorii ne recomandau cu dispreț să ne plângem la CEDO dacă Nu ne convine. Știau că răspunsul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) durează ani de zile, cât noi vom sta în închisoare. Judecătorii nu vor răspunde niciodată pentru descoperirea abuzului lor și orice agent guvernamental român la CEDO va face orice efort să-mpiedice condamnarea statului român. În numele căruia judecătorii ne-au executat cu ferocitate pe cei nevinovați, dar cu ochii și mințile injectate de nevoia de a-l extrage din viața politică pe Adrian Năstase cât mai repede, pe care l-au condamnat la “DOAR” doi ani de închisoare cu executare. Susținând, în bătaie de joc că ne-a influențat exercitându-și autoritatea de șef de partid. Marina și Bogdan Popovici NU erau membri PSD. Nu erau NICI sponsori PSD; nu aveau cărei influențe să fie supuși.

– peste doi ani de pușcărie politică. Mizeră, supraaglomerată și ruginită. Apăsați zi și noapte de nedreptatea criminală a condamnării noastre, Marina și Bogdan Popovici fără probe, după cum spun chiar judecătorii în motivarea scrisă din 20 iunie 2012. Condamnare până azi, în septembrie 2014. Care va continua până în 2018.

 

Lista distrugerilor măsurabile în proiecte de afaceri în România. De neiertat

– distrugerea a peste 530 de locuri de muncă stabile, bine plătite, într-un grup de firme private.

– distrugerea prin trimitere în insolvență și faliment a 14 firme private, active, profitabile, plătitoare de impozite foarte mari lunar, statului român. În luna septembrie 2004, la câteva luni DUPĂ organizarea “Trofeului Calității” și cu câteva luni ÎNAINTEA campaniei electorale, una din firme a luat un credit de 650.000 euro ca să-și plătească impozitele la zi. Să nu întârzie!

– distrugerea a sute de cariere profesionale de excepție, cu performanțe unice în România pentru multe dintre ele.

– creșterea șomajului prin numărul celor care nu au găsit slujbe în continuare după distrugerea firmelor private.

– creșterea numărului de emigranți români supracalificați. Peste 70 din angajații grupului de firme au emigrat, irosind milioanele de euro pe care statul român i-a investit în educația și pregătirea lor și risipind experiența profesională, multă experiență internațională de mare valoare, acumulată când lucrau pentru România.

– distrugerea colectării de milioane de euro impozite anual de către stat de la firmele profitabile, falimentate datorită controalelor monstruoase, repetate continuu, dezechilibrului procesului “Trofeul Calității” care a scos din procesul de muncă peste cincizeci de factori de decizie în firme – continuu – ani de zile, Agresându-i în același timp violent psihic.

– distrugerea unei cifre de afaceri anuale, consolidate, de peste cincisprezece milioane de euro, la care se ajunsese printr-o creștere organică de peste cincisprezece ani.

– blocarea unor proiecte de investiții în funcțiune, unicat, de peste 140 milioane de euro.

– închiderea a 22 publicații periodice, economice și generaliste. Unele de referință națională și internațională. Vezi InvestRomania, Banii Noștri, etc.

– distrugerea a cincisprezece site-uri de internet separate, multe între liderii de piață din România: lady4ever.ro, 1001case.ro, lolipop.ro, etc.

– distrugerea singurului program coerent de atragere de investiții străine în România și de promovare a brandului de țară, program privat care a funcționat peste cincisprezece ani autofinanțându-se doar din surse private: programul Forum Invest.

– distrugerea de mecanisme financiar-bancare consolidate, de zeci de milioane de euro anual, transformarea în pierderi bancare a sumelor care fuseseră generatoare de profituri atât pentru bănci cât și pentru firmele private participante.

– CONFISCAREA CASEI noastre PERSONALE; a unor oameni condamnați fără probe și fără prejudicii!!

– transformarea în pierderi de familie a sumelor de bani personali acordați împrumut firmelor private care funcționau profitabil până când procesul politic “Trofeul Calității” le-a paralizat activitatea – peste un milion de euro.

– anularea, distrugerea, retragerea din circuitul economic a unui capital social al firmelor private de zece milioane de euro, bani și bunuri depuse de proprietari în circuitul economic național.

– irosirea a mii de ore de muncă pentru sute de angajați ai grupului de firme, blocați în cele 17 controale generate de procesul politic “Trofeul Calității”, controale care NU au descoperit neregularități, după cum scriu zecile de inspectori financiari în rapoartele lor. Au fost inspectori amenințați de procuratură cu dosare penale dacă nu găsesc ceva compromițător. Și n-au găsit.

– irosirea altor mii de ore de muncă și a sute de mii de euro cu avocații care ne-au asistat mulți ani de zile, avocați care în urma consultării cu zeci de judecători, procurori și alți avocați de renume au susținut nevinovăția noastră și inexistența unor motive de proces penal sau civil.

– distrugerea de profituri nerealizate de peste cinci milioane de euro în anii 2010 și 2011-2012 când procesul a devenit neomenesc, luni de zile cu trei ședințe de judecată pe săptămână, câte opt ore pe zi, mai rău decât pe vremea lui Stalin sau Hitler, dar în vremea lui Băsescu. Timp în care Macovei Monica urla disperată pe toate televiziunile: Adrian Năstase și “lotul său” trebuie condamnați

– milioane de euro irosite direct de cercetarea penală și proces, ambele dezechilibrate, aducând de mai multe ori la DNA și la tribunal peste 975 de martori care NU AU PRODUS NICIO PROBĂ DIRECTĂ a vreunei ilegalități, după cum au scris judecătorii în motivarea condamnării.

– condamnările au fost date pe baza unui “raționament logico-juridic”, care respecta “enteresul” politic al momentului, fără probe.

– din cei 125 coinculpați inițiali au fost condamnați în final 6, fără probe, cinci dintre ei printre care și noi, Marina și Bogdan Popovici, ca să poată fi Adrian Năstase scos de pe scena politică pentru niște presupuse greșeli fără nicio legătură cu noi și procesul nostru.

FOARTE IMPORTANT. Marinei și mie NU NE-A FOST ACCEPTAT NICIUN MARTOR în apărare, deși printre ei era Dan Suciu, atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungureanu, dar adversar al lui Adrian Năstase. Dan Suciu fusese moderator direct al “Trofeului Calității” ca și alți martori refuzați: Radu Coșarcă, Felicia Iordache, sau Dan Apostol, director al canalului “Money Channel”, care coordona în timpul “Trofeului Calității” proiectul InvestRomania și a coordonat direct producția unei părți din materialele promoționale.

– distrugerea unui mare succes: Concursul, expozițiile și șirul de Conferințe “Trofeul Calității” finanțat sută la sută – 100% din taxele plătite de firmele private participante firmelor private organizatoare, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a Inspectoratului de Stat al Calității. Toți martorii DNA – 974, au subliniat succesul, utilitatea și regretul că “Trofeul Calității” nu se mai face!!!

– “Trofeul Calității” s-a desfășurat cu nouă luni înainte de campania prezidențială din 2004 și organizarea lui a început cu mai mult de un an și trei luni înainte de campania prezidențială, absolut fără nicio legătură cu Adrian Năstase și orice campanie prezidențială.

 

IMPORTANT… ȘI MONSTRUOS

– Inspectoratul de Stat în Construcții nu avea voie prin lege să încaseze taxe de participare la “Trofeul calității” de la firme private în anul 2004. Nu avea nici capitol de buget.

– deși Toate controalele au constatat plata la zi a tuturor taxelor legate de “Trofeul Calității” inclusiv plata TVA-ului către stat, judecătorii au decis plata către Inspectoratul de Stat în Construcții a tuturor sumelor încasate de firmele private organizatoare de la firmele private participante și pentru care statul și-a oprit taxele, de către cei șase Condamnați Împreună, fără distincție?

– Judecătorii au decis și ÎNLĂTURAREA concluziilor expertizei cerute de ei, expertiză efectuată de experți independenți acreditați de Înalta Curte de Casație și Justiție grupului de firme organizatoare, printre care și firmele familiei Popovici. Expertiza a Constatat PREJUDICIUL ZERO adus statului și desființa practic procesul. Legea spunea că dacă nu le convin judecătorilor concluziile raportului de expertiză să ceară o a doua expertiză lămuritoare, Nu să o înlăture pe cea inițială. Procurorii au refuzat orice expertiză în timpul cercetării penale.

– Judecătorii au decis să mai plătească toți cei șase condamnați pentru a doua oară TVA-ul la stat – 19% din 1,45 milioane euro încasați din 11 expoziții și 11 conferințe și să plătească și restul de bani, nerecunoscând NICIO cheltuială făcută cu desfășurarea “Trofeului Calității”, dar cerând taxe de două ori.

– Aceleași taxe, care au fost plătite, să mai fie plătite odată!!! E decizia Judecătorilor supremi, supraoameni, mânați de… “enteresul” funcției. Oricum Nu răspund în fața nimănui, iar pe noi pentru că nu suntem angajați politic ne-au executat cu sânge rece, Demonstrativ! Și au primit în schimb funcții de conducere și salarii mai mari. Uriașe! Livia Stanciu și Ionuț Matei. Din taxele plătite la “Trofeul Calității” de noi, cei condamnați de ei. Urmăriți drumul banilor. Cred că veți găsi taxele plătite de noi în măririle lor de salariu. Probabil ne cer de două ori taxele ca să-și mai mărească salariile!

Reclame
Posted in: Uncategorized