… vreau să te omoare “Miorița”

Posted on 8 octombrie, 2014

0


Se dedică lui George Maior, Teodor Meleșcanu, Iulian Fota, Teodor Bakonschi, Mihai Răzvan Ungureanu, Mircea Geoană, Titus Corlățean, Simona Miculescu, Corina Crețu, Emil Constantinescu, Ion Iliescu și membrilor comunității de securitate națională, dintre care mulți participanți direcți la Conferințele Forum Invest, chiar și-n anul 2004, anul organizării “Trofeului Calității” (mare și repetabil succes). Suntem siguri că cei menționați mai sus devin pe zi ce trece martorii publici ai apărării noastre internaționale. Sau măcar a Programului Forum Invest. După cum ne învață mereu: securitatea economică a unei țări determină securitatea ei națională.

* * *

Am sperat mereu că activitatea unui om sau a unui colectiv trebuie să vorbească singură despre omul sau colectivul acela. Am fost naiv sau prost. Încerc să mă uit în oglindă.

* * *

Programul privat Forum Invest a promovat internațional continuu, timp de cincisprezece ani, imaginea unei Românii unite, cu o singură voce atractivă și de încredere. România, un partener economic, politic și militar serios. O țară în care merită să investești, o țară cu care merită să dezvolți schimburi economice profitabile într-o zonă a Europei de mare viitor.

Succesul foarte mare al programului, în întreaga lume, din Canada și SUA până-n China, Japonia sau Emiratele Arabe Unite a fost rezultatul unei munci uriașe și a unei atitudini profund pozitive ale echipei care, singular, a reușit să compenseze convulsiile și sincopele societății și economiei românești.

Forumuri internaționale de mare anvergură, coneferințe economice cu multe sute de participanți, conferințe economice cu multe sute de participanți, întâlniri de vârf între liderii globali din politică, economie, media, recepții fastuase, expoziții, evenimente culturale sofisticate au afirmat valorile și punctele de atracție ale României în peste 20 de țări dezvoltate ale lumii și au construit coerența și punctele forte ale Programului Forum Invest.

Atât de neașteptat era succesul acestui program și atât de neobișnuiți erau liderii din România (o parte), cu programele internaționale economice de la vârf, încât unii făceau în 1997 – 1998 pariuri scrâșnite sperând, halucinant, să moară singura “capră” a tuturor și următorul forum Internațional organizat de Forum Invest în beneficiul României să fie un eșec. Dar muncind mai intens decât erau ei obișnuiți și mai adecvat standardelor internaționale am reușit, cei din echipa Programului, un succes continuu de peste cincisprezece ani în toată lumea, până în 2012.

Am organizat 350 evenimente economice internaționale de vârf, începând cu 1997. Ne-am oprit în iunie 2012 datorită procesului politic și condamnării fără probe (scriu judecătorii), din dosarul “Trofeul Calității” (mare și repetabil succes organizat de un grup de firme private în anul 2004, printre care și firme în proprietatea familiei Popovici).

Nu mai trebuia ca România și Europa de Est să fie promovate transparent ca destinații interesante pentru investiții străine și dezvoltare după cum demonstrează faptele președintelui Băsescu Traian și a instrumentelor sale din justiție. Excesiv trâmbițata luptă împotriva corupției Nu poate înlocui programele de dezvoltare economică și nu poate justifica abuzurile făcute în numele justiției.

* * *

Fiți severi, corectați nemilos și criticați agresiv acest text. Orice îmbunătățire a celor scrise ne folosește tuturor!

* * *

Blocarea programului Forum Invest înseamnă:

– distrugerea programului privat fondat și coordonat de Bogdan Popovici, program de atragere de investiții străine în România și Europa de Sud-Est, după cincisprezece ani de funcționare continuă, cu succes mare, cu participarea directă a tuturor președinților României și tuturor guvernelor care au condus România, indiferent de orientare politică.

– distrugerea singurului program privat, independent, coerent, neafiliat politic, de promovare a brandului de țară “România”, funcțional timp de cincisprezece ani în peste douăzeci de țări dezvoltate. Autofinanțat integral, din fonduri private.

– blocarea programului continuu de vizite în România a foștilor șefi de state și guverne, a laureaților premiului Nobel, a personalităților media internaționale, a marilor personalități politice mondiale care participau anual, frecvent, la Conferințele Forum Invest la București. Exemple: Gerhard Schröeder, Dominique de Villepin, Joseph Stiglitz, Nouriel Roubini, Lech Walesa, Cherie Blair, etc.

– blocarea programului de minimum șase mari evenimente economice de anvergură pe an, organizate de români în marile destinații economice mondiale: Londra, New York, Berlin, Paris, Milano, Orientul Mijlociu, Washington, Beijing etc, unde subiectul principal era România și dezvoltarea afacerilor în Europa de Sud-Est.

– blocarea programului de promovare a liderilor femei din politică, business și media din România în întreaga lume. Programul, de mare succes, intitulat “Leader She” se derula în parteneriat cu “International Herald Tribune”, “Vienna Economic Forum” etc, și era promovat de mari grupuri media internaționale: CNBC, BBC, etc.

– stoparea punerii în contact permanent, după modelul World Economic Forum, a liderilor de business din România și Europa de Sud-Est cu parteneri de anvergură din peste 20 de țări exportatoare de capital, prin evenimente economice periodice cu mare recunoaștere internațională.

– blocarea relațiilor de parteneriat, favorabile României, cu peste 250 ziariști internaționali de prim rang de la aproape 100 de grupuri media din întreaga lume (BBC, Al Jazeera, CNN, Il Sole 24 ore, The Guardian, Le Monde, The Economist, International Herald Tribune, etc), și blocarea parteneriatelor în dezvoltare cu peste 200 mari personalități politice și de business ale lumii contemporane. Colaborând cu Forum Invest promovau România – foști președinți de state importante, membri din guvernele tărilor exportatoare de capital, președinți de bănci internaționale, oameni de afaceri din topul Forbes, parlamentari de renume.

Important. Deși am traversat un proces politic monstruos în țara noastră – “Trofeul Calității” – NU ne-am plâns prietenilor și partenerilor noștri din întreaga lume, continuând să promovăm România pe toată durata procesului. Încercând să demonstrăm internațional părțile ei bune! 

Foști procurori și foști judecători importanți din România, zeci de avocați pe care i-am consultat, ne-au asigurat că procesul “Trofeul Calității” va demonstra nevinovăția noastră și se va opri neavând obiect.

Au greșit profund! Interesele politice ale lui Băsescu Traian și ale camarilei sale erau altele. 

– blocarea celei de-a doua ediții internaționale a “Forumului Europa de Sud-Est — Țările din Consiliul de Cooperare al Golfului” de la Abu-Dhabi din toamna anului 2012, organizat de Forum Invest sub coordonarea directă a lui Bogdan Popovici. Forumul făcea parte și din programul de dezvoltare de legături economice internaționale al Ministerului Afacerilor Externe din România, având ca scop atragerea urgentă de investiții străine în România pentru contrabalansarea efectelor crizei economice mondiale. Deși sprijinit de toate guvernele celor șase țări din “Consiliul de Cooperare al Golfului”, și anunțat ca o prioritate a tuturor guvernelor din 2010 în prezent, Forumul nu s-a mai organizat nici până azi, în octombrie 2014.

– președintele Băsescu Traian a anunțat în martie 2011, la București, la prima ediție a “Forumului Europa de Sud-Est — Țările din Consiliul de Cooperare al Golfului”, mulțumindu-i pentru organizare președintelui Forum Invest Bogdan Popovici, că este cel mai important eveniment economic din România în anul 2011. Participau peste 600 de miniștri, oameni de afaceri și personal administrativ de vârf din 11 țări, în fața a peste 210 ziariști de la 140 grupuri de media românești și internaționale (Al Jazeera, BBC, The Economist, CNN, China News, Le Monde, etc).

Organizarea acestui Forum în anul 2011, verificată de zeci de controlori financiari, era absolut identică cu organizarea “Trofeului Calității” în anul 2004, care a fost și ea validată de controalele altor zeci de controlori financiari.

– distrugerea credibilității unice, valoarea cea mai importantă, a programului Forum Invest câștigată în 15 ani de muncă uriașă, de performanță continuuă, în toată lumea, confirmată de multe premii printre care cele două premii internaționale (2009-2010), luate la Paris și Frankfurt pentru excelență în afaceri. Premii categoria Gold și Platinum.

– distrugerea și risipirea unei echipe de mare performanță alcătuită din profesioniști de excepție printre care: Dinu Dinulescu, Gianina Negreanu, Liliana Muneanu, Simona Iosefina Buta, Beatrice Bălan, Alexandrina Ion, Liviu Ion. Acești profesioniști au performat și în alte locuri, dar fără să mai atingă anvergura și performanțele internaționale ale Programului Forum Invest. Personalități din România au colaborat îndeaproape cu Programul dându-i consistență: fostul ministru Radu Boroianu, Ambasadorul Stelian Oancea, fostul ministru de externe Adrian Cioroianu, fostul ministru Mircea Coșea, alți ambasadori și personalități. Programul a fost validat și de colaborarea de mulți ani cu Banca Națională a României. Un rol de catalizator de excepție l-au avut ambasadorii României Vasile Sofinetti, Cristian Colțeanu, Ion Jinga, fostul vicecancelar al Austriei Erhard Busek și parlamentarul fost ministru britanic conservator Tim Yeo.

În iunie 2012, când ne-am predat în urma condamnării, s-a blocat prezența în România la “Forumul Financiar Forum Invest” a lui Jacques Attali, speakerul principal. Peste o sută cincizeci de mii de euro costuri de organizare directe ale Forumului și peste un an de muncă a unei echipe dedicate au fost pierdute.

– la Conferințele și Programul Forum Invest au participat direct peste 7000 de lideri politici, de business și media din peste 40 de țări ale lumii, timp de 15 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Reclame
Posted in: Uncategorized