S-a brevetat neamţul românesc!

Posted on 10 noiembrie, 2014

0


Suntem un popor de inventatori. Geniali, păzim la marginea Europei ţara „lucrului bine făcut”.

După ce am dăruit planetei uluite democraţia originală, autostrăzile invizibile, infrastructurile varză, statul abuzat de drept şi corupţia telegenică cu pungi de plastic pline de bani duse de clanuri de romi spre familia prezidenţială, ne afirmăm încă o dată. Am brevetat neamţul românesc, un produs unic care poate sta la loc de frunte în marile muzee de rarităţi ale lumii.

„Fabricat în România”cu mândrie înainte de 1989 în laboratoarele secrete de cercetări, neamţul românesc este alcătuit în întregime din piese originale românesti legate între ele după o schemă germană veche din Evul Mediu care a ajuns atunci şi-n ţara noastră. E unic, după cum singur repetă: poate gândi. Foarte rar şi poate vorbi şi mai rar. Poate să-şi cresteze în conturi câte o casă pentru fiecare tranzacţie cu copii despre care află lumea că o face. Este înzestrat cu o „viziune” despre România secolului 21 pentru care cere „like” cu mare mândrie: viziunea unui politruc stalinist. În timp ce meditează cu consum invizibil de energie… de la o primărie banii îi curg fluviu printre retrocedări.

Deşi este o mândrie tehnologică a întregii noastre societăţi, neamţul românesc are şi mici probleme, în afară de lucrurile bine făcute enumerate mai sus.

Se enervează cam des. I se strâmbă faţa mai ales când foloseşte aplicaţia despre moldovenii lui. I se încleştează muşchii maxilarelor şi se strâmbă, mai ales când cineva observă că unele dintre piesele din care este alcătuit au durată de viaţă expirată. Pentru o prezentare corectă trebuie să recunoaştem că se blochează uneori la aplicaţiile de complexitate medie iar la cele de complexitate mare nu porneşte. Se mai aude dinăuntru un hârâit de cutie ruginită. Ghinion! Mai ales dacă se-ntâmplă asta în timpul unei demonstraţii publice, după ce a fost scos din vitrina de la muzeu.

Dar altfel deja odată brevetat neamţul românesc este un produs atât de revoluţionar încât ar putea lua o medalie de aur la târgul invenţiilor de la Geneva şi chiar ar putea să ajungă în fazele superioare ale concursurilor Oktober-Fest din Germania. Prezentat cu talentul recunoscut al lui Emil Hurezeanu ar putea intra chiar în Cartea Recordurilor. Doar ghinionul îi poate opri toate aceste realizări de excepţie, care nu aveau de unde să vină decât din „ţara lucrului bine făcut”!

Dar pe un popor de asemenea inventatori ghinionul îl ocoleşte!

P.S. Chiar dacă ar intra în producţie de serie eu recunosc că nu l-aş achiziţiona. Prefer să văd doar prototipul când și când la muzeu. Rămân un admirator necondiţionat al neamţului german sută la sută produs integral pe teritoriu german cu piese originale. În România mi se pare mai aclimatizat „bălţatul românesc”. Dar despre asta altă dată.

Reclame
Posted in: Uncategorized