Înfruntarea. Improbabilă. 2015.

Posted on 4 ianuarie, 2015

0


Sorin Roșca Stănescu încearcă să mă domine și rostogolește peste mine Marșul Radetzky. Îi răspund înșelător cu joc de picioare mărunt și pentru o clipă Zorba Grecul îl orbește. Sonor, triumfător se prabușește asupra mea precum Eroica.

Ce să răspund ? Ce să răspund ?

Trec batalioanele române Capații. Ar fi prea sângeros. Cine iubește și lasă ar fi prea grav. Străfulgerat aleg emoția și veselia și-l înfaășor în Ciocârlia. E uluit. Fundamentalismul meu îl dă gata. Pe fereastră adie Pe aripi de vânt.

Recuperează fulgerător și ne fixăm intens. Gata. E Dansul săbiilor. Hai, fiți puțin atenți.

Suntem în pușcărie, nici măcar în biserica puscăriei, nici măcar în pivnița pușcăriei.

Ne reeducăm. Este doar a 46-a dezbatere săptămânală la Jilava. Ne înfruntăm năpraznic în fața celorlalți 20 surprinși de armonia insuportabilă a temei “Comunicare și manipulare publică” în care dezbatem eficiența echipelor de campanie prezidențială conduse de Felix Tătaru și Bogdan Teodorescu pentru Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Suntem fierbinți. Emoția celorlalți ne îmbracă în note muzicale adânci încrustate în piele. Trebuie să parcurgem și desenul complicat al pașilor de dans pe care România dezlănțuită ne oblige sa-i învățăm.

Trag aer în piept, a 47-a dezbatere săptămânală va fi despre planuri de viitor în 2015. Gică Popescu și Eduard Pelengică sunt pregătiți. Ni se alătură. Sorin Roșca Stănescu respiră adânc. Zalele strălucitoare mă strâng. Ridic arcușul…

La mulți ani! Începe celebra improbabilă aventură.

Reclame
Posted in: Uncategorized