În întâmpinarea Televiziunilor B1 și Realitatea

Posted on 27 ianuarie, 2015

0


Se dedică domnului George Maior, șef S.R.I. pe care eu, naiv, încă îl mai cred de bună credință.

Pentru că întotdeauna este mai bine chiar și mai târziu decât niciodată, televiziunile enumerate mai sus au descoperit că oamenii mor degeaba în închisorile din România datorită lipsei de voință politică la vârful statului și lipsă de dorință din partea serviciilor secrete.

Vă mai aduceți aminte:… 26 august 2013, Penitenciarul Rahova

 

Gingașele scrisori ghimpate

 

“ani de zile în comunism știam toți cât de prost o ducem, dar nimeni nu avea curajul să deschidă discuția despre probleme. Uniunea Europeană nu va avea soarta URSS – își conștientizează problemele, le abordează deschis, frontal” . Iulian Fota, Consilier Prezidențial, șef al Departamentului Securitate Națională

Persoanele private de libertate – doar de libertate cere Uniunea Europeană – în România sunt private de multe alte drepturi. Sărăcia monstruoasă, minciuna care o acoperă pe hârtie dar naște monștri în realitate, pușcăriile vopsite puțin la intrare să “dea” bine la inspecții și zecile de mii de deținuți condamnați Demonstrativ și Exagerat observați mai atent par desprinși din cele mai sinistre imagini ale Iadului. Pasă cuiva că este neproductiv pentru societate și că ipocrizia continuă ne costă… mizerie, dezumanizare, pregătirea de zeci de mii de inadaptați și înrăiți răufăcători profesioniști datorită pedepselor neeficiente, retardate și… 500 de milioane de Euro la CEDO? Banii ăștia îi dați voi pentru abuzurile și greșelile din justiție. Pușcăriașii comunică între ei dacă nu pot cu exteriorul pușcăriei.

 

“Sărăcia jegoasă” – Mulți mi-au scris de la Giurgiu.

“… am intrat într-o cameră compusă din cinci “băieți” cu mine 6 și era sărăcia jegoasă de nu puteai să gândești pe cuvântul meu de om… nu aveau absolut nimic țigări, dero, axionul nu mai văzuse din libertate. … mănâncă ce apucă apă chioară și lături. În cameră toți sunt înscriși la școală nu știe nici unu să scrie sau să citească. Să fac o paranteză să râdem când eram la aer mam întâlnit cu două “fete” (băieți de tras) pe una o chema Adita pe alta Mihaela. Ele mau văzut nou prin cartier logic trebuia să se bage în seamă mau întrebat ce pedeapsă am de unde sunt etc. Una avea părul lung și celălalt era tunsă scurt trebuia începută o conversație pân la urmă au plecat. când am intrat în cameră mau întrebat colegi dacă vreau să leo “pun” că ie ieftin. leam spus că nu și am încheat subiectul despre ele. In încherea scrisori vă transmit multă sănătate dumneavoastră în primul rând, lui Dl. …, lui Dl. …, Domnului … car vă rog să-i transmiteți salutări din partea mea”

 

“Mânca-va-r ploșnițele” – scriu pușcăriașii de la Jilava, de la Gherla, de la Baia Mare, de la…

“… secția, de fapt fiind semideschisul regimul este infect, … pe nimeni nu interesează curățenia. … am fost repartizat într-o cameră formată din 24 deținuți. Paturile sunt pe trei nivele. Datorită saltelelor sunt în toată pușcăria foarte multe ploșnițe de nu poți să respiri. Atunci și oamenii sunt foarte agitați și de la agitație și aglomerație și mai ales de la ploșnițe este tot timpul scandal. … oamenii din mediu dumneavoastră, acolo unde este și Becali suferă rău de căldură. Și la ei pe secție sunt ploșnițe dar le este foarte rău că nu primesc permisii chiar dacă muncesc ca noi să nui dea la televizor. Este mai bine la pușcărie să fii amărât… Altceva ce să vă povestesc? La început simți câtuși de puțin diferența, apoi te obișnuiești și de multe ori este mult mai bine și mai distractiv ca afară…”

 

“… domnul Popoviciu vă spun că ne mănâncă ploșnițele și suntem plini de bube și pete… căldura ne omoară și suntem șaizeci și ceva în cameră cu paturi ridicate câte trei dar nu știu câți dorm sus la patul trei că sunt câte trei sau patru în pat, unii nu se dau jos din pat cu zilele decât la closet… facem noaptea plantoane să nu ne fure lucrurile sau să ne taie… de muncă nici nu vorbim că stăm degeaba toată ziua și știți și dumneavoastră cum se spune când cazi la pușcărie cam furat o pâine și acum mio dă zilnic. Dar nu ne dau ăștia decât zeamă de câine și scursură în loc de mâncare… este mai rea și mai pe degeaba pușcăria acu decât la Ceaușescu…”

 

“… când au auzit că s-a făcut o cameră cu oameni cu facultate ne-au aruncat pe vizetă o cutie cu ploșnițe… și îi auzim cum strigă pe hol “mânca-va-r ploșnițele să vedeți și voi viața pușcăriei”… Cei mai nervoși sunt gardienii care nu mai fac față la câți suntem de mulți, de trei ori mai mulți decât normal… Ofițerii trebuie să-i mintă și să-i păcălească pe toți pentru că nu mai au nimic, nici măcar un pumn de vopsea și stăm înghesuiți să ne sufocăm și mâncăm apă cu resturi…”

 

“Adevărul te îngroapă” – pare să scrie despre secolul trecut dar este despre anul 2013 în Uniunea Europeană

“… ne-au tăiat toate contractele de muncă afară și pentru cei care mai aveam câteva luni până la liberare. Aduceam bani pentru închisoare dar nu le-a păsat chiar dacă se dărâmă paragina pe noi… și el are o prietenă la Tâtrgșor unde este și soția dumneavoastră pe care o cunoaște prietena lui… le-a tăiat și la Târgșor toate contractele de muncă și ține toate femeile doar pe camere toată ziua să putrezească… să dea ei bine la inspecții și pe hârtie… îi sperie pe deținuți să nu reclame la CEDO dar nici măcar nu le pasă cine plătește și că se chinuie deținuții mai rău ca toate animalele… pușcărie de ochii proștilor și dacă zici adevărul te îngroapă…”

 

Reclame
Posted in: Uncategorized