Reeducarea – o minciună smintită

Posted on 19 martie, 2015

0


În atenția însărcinatului cu Afaceri al misiunii diplomatice a SUA, Dean THOMPSON și a Angelei FILOTE, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Cei care urlau ca din gură de șarpe că apără „Statul de drept” se dovedesc – de fapt se știa de mulți ani – că sunt hoții cei mai mari. România a fost condusă zece ani de un regim mafiot feroce. Interlopii cei mai ticăloși au reușit să compromită aproape tot: coeziunea națională, prosperitatea, sentimentele pro-europene, sentimentele pro-americane, lupta anticorupție, viața normală, speranțele. Patru milioane de emigranți. Din restul rămași în România, peste patruzeci la sută din populație trăiește sub limita sărăciei!

Oamenii interlopului Băsescu Traian – despre care recidiviștii din pușcării spun că este mai ticălos decât cel mai rău dintre ei – încă sunt în funcții cheie la „statul de drept”.

Ei au condamnat-o pe Marina Popovici cu cu fraza „este improbabil să nu fie vinovată” și pentru că „nu avem nicio probă directă” au pedepsit-o „exemplar” – adică mai mult decât ar fi trebuit să fie pedepsită!!!

Cu ipocrizia măsurilor de pedeapsă „exemplară” – pentru că au puterea oarbă și sunt un braț înarmat al SRI, după cum spun pe televiziuni cei care i-au numit în funcții – DNA-ul se opune eliberării Marinei „pentru că nu nu s-a reeducat suficient”. Această minciună și ipocrizie „exemplare” ale instituțiilor trebuie să „reeduce” România?

Marina Popovici – conform legii – trebuia să execute 610 zile din pedeapsa „exemplară” – adică mai mare decât normal care i s-a dat. Fiind condamnată fără probe, după cum scriu judecătorii. Fiind „improbabil” vinovată.

Marina Popovici

 • a executat peste 1100 zile din pedeapsă. A mai avut câteva sute de zile „câștig” din pedeapsă pentru că a muncit „exemplar” – adică peste măsură, în penitenciar.
 • a predat celorlalte deținute cursuri de engleză, cursuri de cultură generală, cursuri de educație civică!
 • a pictat, la cererea conducerii, pereții închisorii, pentru că este absolventă și de arte plastice.
 • coordonează douăzeci de femei care într-un atelier fac obiecte tradiționale românești și decorative – unele s-au vândut la Muzeul Satului
 • a publicat o carte, o scrie pe a doua
 • este conform caracterizării scrise a penitenciarului care a urmărit-o „o persoană liniștită și respectoasă”
 • este, conform surselor deținuților care au interacționat cu ea și sutelor de deținuți care mi-au spus mie și la Rahova și la Jilava și la Găești că au auzit de la familiile lor sau de la rudele lor din închisori, o „doamnă extraordinară” și un model de „rezistență, echilibru și bun simț” deși a fost condamnată „pe degeaba”
 • a fost culcată și câte două femei în pat lat de 80 cm
 • a fost transportată și ținută continuu 17 ore în cușcă de fier de un metru pătrat pe o distanță de 70 km. Ca să se „reeduce”
 • NU i s-a dat voie de 24 de ori să-și vadă soțul la întâlnirea „penală”, cu geam despărțitor pe care o acordă legea „statului de drept”. Ca să se „reeduce” și să-și păstreze familia, ca să se reintegreze în societate la eliberare NU trebuia să-și vadă soțul!
 • a fost vizitată de peste 130 de ori în închisoare de familie și MULȚI prieteni, demonstrând că este FUNDAMENTAL legată de viața liberă și susținută de o comunitate însemnată
 • pe toate canalele de televiziune – chiar și cele susținătoare ale „statului de drept” al lui Băsescu Traian, s-a afirmat limpede că este „victima unui dosar politic” sau „puțin nevinovată”!! S-a afirmat nevinovăția ei de sute de ori. S-a subliniat condamnarea ei ABUZIVĂ, fără probe, de sute de ori
 • chiar și ziaristul mincinos-criminal Liviu Avram care a mințit ordinar că Marina Popovici era administrator la firmele familiei – NU era administrator: toți cei care au semnat acte la Tofeul Calității sunt liberi, necondamnați si nici N-AU FĂCUT denunțuri mincinoase – chiar și Liviu Avram, care știe bine adevărul, a recunoscut că Marina Popovici este o victimă a justiției – dar ca să-i acopere pe șefii lui – eu cred că este un ofițer acoperit de tip vechi, securist de care România NU are nevoie – care au condamnat-o criminal – în frunte cu Băsescu, Macovei, Morar, Stanciu, Matei – a susținut, în scris, că au băgat-o în închisoare punând-o să semneze acte pentru Trofeul Calității. Dar!

Absolut toate actele de la „Trofeul Calității” au fost semnate și făcute, după cum au constatat 17 controale, cere N-AU GĂSIT NICIO PROBĂ de ilegalitate, de către Laura Epure, Beatrice Bălan, Constantin Alexandru, Isabella Hurezan, Gianina Negreanu și alții, toți în libertate, unii proprietari 100% ai firmelor organizatoare ale Trofeului Calității din care au câștigat sute de mii de euro. Cinstit!

 • ziaristul mincinos Dan Tapalagă a amestecat voit, de sute de ori, oameni și date despre „Trofeul Calității” – Ca să-l acopere pe Băsescu Traian și să-i facă pe plac procurorului comunist „mincinos și ipocrit” Macovei Monica, care urla ca din gură de șarpe: „Năstase este ticălos. Trebuie condamnat!” Amestecând voit oameni și fapte, Tapalagă a contribuit, direct și conștient alături de Băsescu și Macovei, la crima condamnării Marinei Popovici. Și mințind în continuare partenerii americani, europeni și mai ales poporul român NU recunoaște că un lung șir de condamnări sângeroase în justiție, cele justificate înecate de altele abuzive și mincinoase, NU pot înlocui economia, prosperitatea, adevărul. La fel de bătrân și decrepit sufletește precum cele două Ana Pauker din viața noastră a tuturor: Macovei Monica și Livia Stanciu, Dan Tapalagă, cu ochii injectați țipă după pedepsirea continuă și „exemplară” a poporului său la sărăcie, ură, dezbinare și mizerie tot mai mare

Câțiva înțelepți din libertate, cu mare experiență în justiția improbabilă românească, îmi spun: „DNA-ul nu gândește când face recurs la eliberarea din închisori. Au ordin de la SRI și acționează mecanic”. Adică ipocrizia și minciuna, prostia și falsitatea cu „reeducarea” acționează mecanic? Și adevărul, dreptatea, statul de drept, unde sunt? Să fie AZI cei din justiția improbabilă mai beți de puterea lor decât erau politicienii și oamenii de afaceri pe care-i trimit în pușcării?

JUSTIȚIA ADEVĂRATĂ, istoria ne demonstrează că vine întotdeauna, chiar dacă mai târziu, este oarbă, dar in mod sigur NU ESTE PROASTĂ!

Reclame
Posted in: Uncategorized