România cade de pe hartă?

Posted on 16 aprilie, 2015

0


În anul 2014 World Economic Forum a făcut un studiu al competitivității globale a țărilor de pe această planetă. A facut studiul pe 148 de țări care au o economie structurată, celelalte nemeritând includerea într-un asemenea studiu-top-ierarhie. România este aproape de limita căderii de pe harta care merită cercetată, fiind aproape de coada ierarhiei celor 148 de țări cam la aprope toate categoriile. 

Pentru că discursul politic din România pare să fie “să ieșim de pe harta economiilor lumii moderne”, creșterea de 2-3% pe an adâncind sărăcia și decalajele față de civilizația “la zi”, să vedem un tabel semnificativ al studiului World Economic Forum, pe care l-am preluat și în cartea “Viziune 2020 – Oportunități de business în țările Consiliului se Cooperare al Golfului”

tabel copy

Lipsa marilor teme de dezvoltare națională, a proiectelor de anvergură – măcar în perspectiva 2018 când se împlinesc 100 de ani de la apariția României Mari, aproximativ cea de astăzi – ritmul de dezvoltare comerciala mult sub 5-6% care ne-ar mai redresa puțin, discursul cu anticorupția în locul discursului despre dezvloltare și prosperitate, frica, minciuna și ipocrizia genralizate, transformă România într-un depozit secundar de armament pentru un improbabil război NATO-Rusia, reducându-i importanța și definiția de țară a lumii contemporane.

Valurile de emigranți români tineri cresc într-una! Țara pare că se usucă la marginea hărții. În cor de voinici, muncitori și tărani să cântăm: “Trăiască lupta pentru curățarea poporului român, obligație fundamentală a fiecărui cetățean!”

Reclame
Posted in: Uncategorized