Frumoasă eşti…

Posted on 8 octombrie, 2015

0


Am primit multe scrisori în puşcărie, în 2015, cărora din păcate nu am apucat să le răspund. Repetiţiile zilnice la teatru, câte şase sau opt ore, sau duminica scrisul continuu la lucrările ştiinţifice (de trei ani şi trei luni tot scriu şi n-am reuşit decât şase miezuri de carte) şi restul de… 24 de ore zilnic trăind intens nedreptatea, mizeria şi puşcăria cu visele bântuite de interlopi precum Băsescu Traian şi gaşca lui, m-au lăsat în urmă cu răspunsuri obligatorii. Palidă scuză citatele care urmează din scrisorile primite, dar măcar încerc să demonstrez că mă preocupă, iar marea parte a scrisorilor au o strălucire interioară sau încearcă (şi reuşesc!) să mă susţină.

„Sunt conştient că habar n-am să scriu o scrisoare, adică sunt un copil mare de 24 de ani care nu are cu ce să va încânte, însă am simţit oarecum nevoia să va transmit din partea mea toată încurajarea”.

„Îmi lipsesc grupurile de lecţii cu dumneavoastră, însă mă bucur şi îmi place să cred că sunteţi mai bine la Găeşti”.

„Cred că Dumnezeu este supraapreciat… chestia cu yoga este mai interesantă pe zi ce trece… mă ajută foarte mult să mă relaxez, mai ales că în 13 zile întru în comisia de liberare, mă ajută să privesc totul mult mai detaşat şi nu doar faptul că întru în comisie, ci totul, este ceva foarte interesant pe care nu pot descrie foarte bine în cuvinte, este ca şi cum aş încerca să-i descriu culorile unui orb, aşa am impresia când vorbesc despre asta”.

„Va mulţumesc, domnule Bogdan, pentru cartea pe care mi-aţi trimis-o şi pentru cuvintele frumoase transmise… carte la care dumneavoastră aţi lucrat foarte mult, nu este o carte de puşcărie… Sper că la Găeşti vă vor face şederea mai uşoară în această instituţie a statului, loc în care aţi ajuns în condiţii foarte discutabile… După ce aţi plecat de aici, sincer va spun, nu mai este aceeaşi atmosferă… nu mai apăreţi să ziceţi ceva pentru bună dispoziţie… pe lângă monotonie mi se pare o atmosfera sufocantă… timpul trece foarte greu, mai ales sâmbăta şi duminica sunt nişte zile fără sfârşit… norocul meu că nu mai am mult de executat”.

„Zilele de acum nu mai sunt normale, ne scufundăm în evenimente de necrezut – la suprafaţă plutesc mizerii şi combinaţii incredibile de hoţie şi cine să facă dreptate… tu şi Marina sunteţi învingători în cea mai strâmbă societate… cu cele mai nedrepte pedepse fără să aveţi vreo vină… cine să facă dreptate? O cloacă care a furat şi a distrus o ţară şi un popor?”

„Sunt figuri noi pe secţie, dar nivelul de discuţie, din păcate, nu mai este cel de altădată… figuri noi… puţin interesante”.

„Am primit scrisoarea dumneavoastră şi m-a bucurat mult, atât pe mine cât şi pe colegii mei. Am citit-o la o întâlnire de seară zilele trecute toţi împreună… cunoscându-va firea veselă şi nonconformistă va fi ca şi cum vă şi aud şi mă va binedispune… chiar avem ce învăţa de la dumneavoastră şi poate o să pot şi eu să-mi ajut destinul să fie bun cu mine (sublinierea mea)… va doresc tot binele din lume dumneavoastră şi soţiei dumneavoastră”.

„Nu mă bucur de răul nimănui. Dar după ce v-am cunoscut un pic mai bine daţi-mi voie să fiu egoist şi să va spun că mă bucur că sunteţi aici cu noi pentru că sunteţi un om vesel, de la care avem foarte multe de învăţat şi, sincer să fiu, nu cred că aş fi avut ocazia să va cunosc în libertate”.JL

„Va mulţumesc pentru că aţi venit cu drag la noi în fiecare săptămână ca să ne împărtăşiţi din cunoştinţele şi experienţa dumneavoastră şi pentru că ne ajutaţi de adevăratelea… chiar dacă unii încă nu realizează acest lucru… să profitaţi din plin de timpul de linişte aici care v-a mai rămas”.

„… Iarnă tu te schimbi crăiasă

Îmi pui rochii de mireasă

Şi începi tu a petrece

Chiar de-i rece, nu ţi-e rece…”

„Aţi avut cu noi discuţii intelectuale mult peste limita admisă de lege, ca să şi glumin”.

2015, un an de ţinut minte! Sunt mândru de el.

Reclame
Posted in: Uncategorized