Clubul de la Jilava

Posted on 29 octombrie, 2015

0


Nevinovaţi sau vinovaţi, condamnaţi politic sau nu, condamnaţi pentru corupţie pe drept sau nu, douăzecişiopt de oameni şi-au trecut numele în carneţelul negru până când eu am fost transferat în luna februarie 2015 de la Jilava la puşcăria Găeşti.
„Clubul de la Jilava” a început formal pe 5 februarie 2014, când dezbaterile noastre regulate (începute în puşcăria Rahova) au început să fie consemnate. În fiecare sâmbătă, dar absolut în fiecare sâmbătă, la ora 15:00, ne aşezăm la conferinţa-club-dezbatere pe care unul dintre noi o susţinea, moderând şi discuţiile aprinse care se năşteau. V-ar fi plăcut mult şi vouă, celor liberi, iar participanţii erau… cel puţin foarte cunoscuţi.
Carneţelul negru a fost completat şi de Adrian Năstase, şi de mine, şi de Sorin Roşca Stănescu. Dintre foarte multele teme discutate, pentru care ne pregăteam fiecare cu atenţie maximă, va propun câteva şi va las să alegeţi-ghiciţi cine le-a susţinut: „Misterele din Tibet şi Insula Paştelui”, „Diferenţe culturale între diverse sisteme sportive”, „Tehnici de campanie electorală”, „Necesitatea revizuirii Constituţiei”, „Mecanisme de manipulare publică”. Cine le-a susţinut pe fiecare?
Indicaţie ajutătoare: Gică Popescu nu a susţinut „Tehnici de campanie electorală”, Cornel Iacubov nu a susţinut „Necesitatea revizuirii constituţiei”, iar eu nu am susţinut „Misterele din Tibet şi Insula Paştelui”.
Bine aţi venit la „Clubul de la Jilava”!

Reclame
Posted in: Uncategorized