Justificarea târzie a uriașei mele prostii

Posted on 19 ianuarie, 2016

1


…cu gândul la Barak Obama, Joe Biden și Jean-Claude Junker

 

Timp de peste 17 ani, organizând în peste 20 de țări foarte bogate și puternice (Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Israel, China, Rusia, SUA, Canada, etc) forumuri internaționale economice de mare succes pentru promovarea României și a Europei Centrale și de Sud Est, am auzit zeci și sute de critici foarte violente împotriva României. Împotriva slăbiciunilor, nerealizărilor, dezorganizării, sărăciei, și nenumăratelor „fapte de rușine” care ar caracteriza țara noastră.

Am găsit de zeci și sute de ori argumente care să demonstreze ca România nu este atât de slabă-dezorganizată-săracă-acoperită-de-rușine. Și că sunt insule mari de normalitate-modernizare-dezvoltare care merită dezvoltate în valuri uriașe care să acopere toată țara. O țară cu potențial imens. În toate direcțiile interesante pentru lumea contemporană.

Acest discurs pozitiv și transparent mi-a adus succesul uriaș cu Forum Invest! Tot succesul în favoarea României!

Cum să mă plâng eu, în timpul monstruozității de proces Trofeul Calității, de slăbiciunea, nerealizările, corupția și rușinea abuzului de lege și de putere din România, asupra mea și a soției mele?

Exact în timp ce organizam conferințele economice internaționale în favoarea României, predicând nevoia stimulării insulelor de normalitate și modernitate, și recomandând investitorilor străini să vină în România? La procesul smintit Trofeul Calității, cu 974 de martori ai acuzării și niciunul în apărarea mea și a soției mele, încercam se demontez – culmea, speram sincer și liniștit că voi reuși – că greșelile voite de judecată împotriva mea și a Marinei Popovici sunt un accident și că justiția – în drumul ei spre Europa, credeam eu – va face dreptate și ne va dovedi nevinovăția.

Am fost un prost!

Naiv, orbit de mirajul democrațiilor occidentale și americane. Care visam ca au sosit și în România.

Năprasnică iluzie!

Intre timp, câțiva interlopi și câțiva criminali – frați siamezi români, persoane publice, ne-au călcat în picioare cu ferocitate, aruncându-ne în închisoare. Furau și mințeau pe toată lumea, apărându-și fioros interesele de clan, prostindu-i pe toți în față și aruncând asupra noastră faptele lor.

Aveam și cui să mă plâng. Și să cer ajutorul. I afara României, începând cu „prietenul meu” Joe Biden, pentru că din afara României poate veni ajutorul de orice fel. Am probat în sute de mari forumuri internaționale și știința organizării și a dialogului cu mari bănci de date. Am avut timp în închisoare să-mi formulez plângerile. Am pus la adăpost plângerile mele și ale soției mele. Departe de familia mea și de oricine ar vrea să ne facă un rău fizic, ca să-și ascundă urmele.

Iar ziariști cu răbdare și știință de adevăr ar putea să se aplece asupra imensei nedreptăți și suferințe numita Trofeul Calității. Și asupra pușcăriilor ruginite, supraaglomerate, pline de șobolani, mucegai și pleoșnițe, cu umezeala curgând pe pereții înghețați ai celulelor din România, la minus 20 de grade.

Iată câteva exemple – ziariști celebri cu care am lucrat la Forum Invest, care ar putea cerceta: BBC – Stephanie Flanders; CNN – Todd Benjamin; Reuters – John Kemp; Bloomberg – Doug Lytle; Der Standard – Alexandra Foderl-Schmidt; Qatar News Agency – Sudeep Sonawane; Financial Times – Nick Watson. Și mai urmează peste 100 de nume.

Sau alte câteva exemple, dintre cei 600 de ziariști internaționali selecționați și premiați, dornici să demaște răul din lume: The New York Times – Eric Lipton; The Center for Public Integrity, Washington D.C. – Chris Hamby; Associated Press – Matt Apuzzo, Adam Goldman, Eileen Sullivan și Chris Hally; The Seattle Times – Michael Berens și Ken Armstrong; Sarasota Herald Tribune – Paige St. John; Chicago Tribune – David Jackson, Gary Marx și Duua Eldeib; Reuters – Megan Twohey; The Observer – Nick Cohen; El Pais – Ander Izagirre; Index.hu – Andras Deszo; Aften Posten – Andreas Bakke Foss, Per Anders Johansen și Fredrik Hager Thorsen….

Și pe foarte mulți alții, mari personalități ale lumii contemporane cu care am lucrat la Forum Invest, i-aș putea ruga să mă ajute!

Împotriva României?

Reclame
Posted in: Uncategorized